GECENİN VİDEOSU: THE ART OF RICHARD THOMPSON

GECENİN VİDEOSU: THE ART OF RICHARD THOMPSON


Enfes Karikatürist Richard Thompson'a Saygi Duruşu


Play Tuşu’nun babadan teyzeye geçen geleneği gecenin videosunda bu akşam müthiş karikatürist ve çizer Richard Thompson'ın hikayesini masaya yatırıyoruz.

 

1957 yılında dünyaya gelen Thompson, çocuk yaşta kalemi eline almış ve bir daha da bırakmamış, ta ki 2010 yılında kendisine Alzhemier hastalığı teşhisi konana kadar. Hayatı boyunca sayısız ödül kazanan ve geride binlerce karikatür bırakan Thompson, Alzhemier hastalığına yakalandıktan sonra canından çok sevdiği mesleğini bırakmak zorunda kalmış. 

 

 

Genelde dünyada ve özellikle ülkemizde pek çok başarılı insanın değeri ancak hayatlarını kaybettikten sonra anlaşılır. Ancak Thompson'ın değerini hayattayken bilen Ohio'daki dünyanın en büyük karikatür müzesi olan Billy Irealand Karikatür Müzesi yetkilileri, sanatçı için geniş çaplı bir sergi açtı. Rahatsızlığı sebebiyle artık çizim yapamasa da Thompson sergide gösterilecek eserlerini bir bir seçti. Filme alınan bu süreçten The Art Of Richard Thompson adıyla mini bir belgesel yaratıldı. Richard Thompson'ın işlerinden büyük bir kesit sunan çalışma, aynı zamanda işini severek yapan bir insanın ilham verici hikayesini de anlatıyor.