HEISENBERG’ÜN MAVİ METH’İ AVRUPA’YA GİRİŞ YAPTI

HEISENBERG’ÜN MAVİ METH’İ AVRUPA’YA GİRİŞ YAPTI


Her Breaking Bad İzleyen Maviyi Götürüyor Mu?


Televizyon tarihine adını altın harflerle yazdırmayı bırakın kazma kürekle kazıyan Breaking Bad, yaklaşık bir sene önce final yapmasına rağmen hala çeşitli vesilelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Genellikle diziye duyulan özlemle yapılan incik boncuk haberlerine alışık olduğumuz durum bu kez uyuşturucu kullanımı istatistikleriyle ilgili olunca şaşırttı.

 

 

Avrupa’nın AMATEM’İ Avrupa Uyuşturucu Kullanımı İzleme ve Takip Merkezi’nin verdiği istatistiklere göre geçtiğimiz yıl İngiltere’ye crystal meth sokma girişimi yüzde 400 artmış, uyuşturucu yüzünden kriz geçiren kişi sayısı ise dörde katlanmış. Almanya’da ise crystal meth kullanımı yüzde 51 artmış.

 

Stattfordshire Universitesi’nden Profesör Ellis Cashmore bu durumun sebeplerinden biri olarak da Breaking Bad’i gösteriyor. “Dizide uyuşturucu kullanımını öven bir durum yok ama uyuşturucunun konu dahilinde olması bile insanların bu maddelere olan ilgisini alakasını arttıyor” diyen Cashmore enteresan bir şekilde ekliyor; “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki siz uyuşturucunun insanları ne hale getirdiğini en tiksindirici şekilde anlatsanız bile ‘Vay iyi kafa yapıyomuş bunu deneyeyim’ diyen manyaklar çıkabiliyor”.

 

 

Breaking Bad’ın kasıtlı bir uyuşturucu propagandası yaptığını düşünmediğini belirten Cashmore, yine de böylesine geniş kitlelere ulaşmış başarılı bir dizinin uyuşturucu meselesini gündemde tuttuğunu söylüyor.