HAYAO MIYAZAKI’Yİ BÖYLE GÖRMEMİŞ OLABİLİRSİNİZ

HAYAO MIYAZAKI’Yİ BÖYLE GÖRMEMİŞ OLABİLİRSİNİZ


Studio Ghibli Belgeselinden Sahneler


Mutluluk fabrikası Studio Ghibli, Mami Sunada’nın yönetmeliğinde belgesele dönüşüyor. The Kingdom of Dreams and Madness isimli belgesel Studio Ghibli’nin içinden şimdiye kadar hiç görülmemiş sahneler taşıyor. Aynı zamanda stüdyoyu stüdyo yapan üç dev isim; Hayao Miyazaki, Toshio Suzuki ve Isao Takahata’nın hayatlarından kesitler de içeriyor.

 

 

Studio Ghibli filmlerini izleyerek büyüyen Mami Sunada, bu belgeseli çekebilmek için stüdyonun kapısını defalarca aşındırmış. Nihayet amacına ulaşıp, kendini kabul ettiren Sunada, bir sene boyunca stüdyoya neredeyse limitsiz giriş hakkı elde etti. Bir köşeye sinerek, Studio Ghibli’nin sihrini belgesele taşıyan Sunada sonunda amacına ulaştı.

 

 

 

“Ölene kadar anime’ye devam” diyerek anime tutkunlarını mutluluktan ağlatan usta yönetmen Hayao Miyazaki’nin iki büklüm çizim yapmaktan ağrıyan kaslarını rahatlatmak için jimnastik yaptığı anlardan bir videoyu bizlerle paylaşan dağıtım şirketi GKIDS’e teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

 

 

 

9 Aralık itibariyle dijital platformda yerini alan belgesel The Kingdom of Dreams and Madness’in fragmanı için buradan alalım.