hayao miyazaki’nin muhtemel yeni filmi

hayao miyazaki’nin muhtemel yeni filmi


peki bu da son film mi?


Hayao Miyazaki‘nin sonraki filmi, 1984 yapımı kendi filmi Nausicaä‘ya bir devam filmi olabilir. Ustanın jübilesi diye tanıtılan “The Boy and the Heron” filminin prömiyeri yapılırken, Hayao Miyazaki’nin emekli olmadığını ve gerçekten de yeni bir film üzerinde çalıştığını öğrendik. Studio Ghibli Başkan Yardımcısı Junichi Nishioka dayanamayıp TIFF sırasında bunun Miyazaki’nin son filmi olmayacağını söylemişti. Miyazaki’nin Ghibli ofislerinde yeni bir projeyle çoktan çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

 

Hayao Miyazaki, 1979 tarihli ilk filmi “The Castle of Cagliostro”dan bu yana filmlerinin şiirsel gerçeküstücülüğü ile bizi kendine hayran bıraktı. 82 yaşında bizlere bahşettiği “The Boy and the Heron”, Miyazaki’nin dünya çapındaki kariyerinin en büyük gişe başarısı oldu. Kendisi, eserlerine canlı tanık olduğumuz için kendimizi şanslı varsaydığımız auteur’lerden biri. 

 

Görünüşe göre Miyazaki iyi bildiği bir evrene geri dönüyor olabilir. Hayao Miyazaki, “Heron”un yapım aşamasını anlatan yeni bir kamera arkası belgeselinde (2399 days with Hayao Miyazaki), bir ay önce zaten ortalıkta dolaşan söylentileri tetikledi: Bir sonraki filmi, en iyi filmlerinden birinin devamı olabilir.

 

Belgeselin son sahnesinde, yönetmenin bir sonraki projesi hakkında bir ipucu veriliyor. Miyazaki geleceği hakkında konuşurken Nausicaä of the Valley of the Wind karakteri Teto‘yu çizdiği görülebiliyor. Yönetmen o sırada “Bu dünyaya dönmek acı verici” diyor.

 

Hayao Miyazaki’nin bir sonraki filmi Nausicaä’nın devamı mı olacak? Yoksa sadece yeni bir manga üzerinde mi çalışıyor? Miyazaki ne üzerinde çalıştığı konusunda ketum olduğu için şu anda daha fazla ayrıntı elde etmek gerçekten zor. Bu arada, 1984 yapımı bu filmi tekrar ziyaret etmek ve Joe Hisaishi tarafından bestelenen film skorunu dinlemek iyi bir fikir olabilir.