RÜYALAR GERÇEK OLDU: YARATICILIĞINIZI ARTTIRAN BİRA

RÜYALAR GERÇEK OLDU: YARATICILIĞINIZI ARTTIRAN BİRA


İçerek Güzelleşmek


Bir ofis hayal edin, Erikli damacanasından şampanya akıyor, kahve bardakları bira ile doluyor. Alkolün yaratıcılığı arttırdığı bugüne kadar bir şehir efsanesiyken, Şikago'daki University of Illinois'da Profesör Jennifer Wiley'nin yürüttüğü araştırma sonrası rüyalar gerçek oluyor ve alkolün yaratıcılığı arttırdığı kanıtlanıyor. Truman Capote’den tutun da F. Scott Fitzgerald'a, Jack Kerouac'tan Ernest Hemingway'e kadar bizlere sürüyle klasik armağan etmiş yazarın bir bildiği varmış diyor, Wiley'nin araştırmasına gözü kapalı inanıyoruz. 

 

 

Kandaki yüzde 0.075'lik alkol oranının insanlara yaratıcılıkta tavan yaptırdığını söyleyen Wiley, bu sınırdan sonrasının sizi Ozan Güven'e yakınlaştırmaktan başka bir işe yaramayacağını ek not düşüyor. Profesör Wiley, Kopenhag merkezli reklam ajansı CP+B ile iş birliği yapıyor ve onlara 'The Problem Solver' adındaki yaratıcılık iksiri gibi birayı yaratmaları için yardım ediyor. Ortaya çıkan şey ise sizi içerken güzelleştirecek, terfinizi garantileyecek bir bira. 

 

 

Şimdilik yalnızca CP+B'nin workshop'larında servis edilen ve Kopenhag'daki bir mağazada satılan 'The Problem Solver'ın dünyayı fethetmesi an meselesi.