TAKASHI MURAKAMI’NIN EKSANTRİK ESERLERLE DOLU SERGİSİ

TAKASHI MURAKAMI’NIN EKSANTRİK ESERLERLE DOLU SERGİSİ


çağdaş Sanat Geleneksellikle Buluştu


Japon sanatçı Takashi Murakami, New York’taki Gagosian Gallery’de ilk büyük sergisini açtı. Murakami’nin In the Land of the Dead, Stepping on the Tail of a Rainbow isimli sergisinde; geleneksel Japon sanatıyla çağdaş sanat kol kola giriyor ve ortaya hayal gücünün genişliğini önümüze seren eserler çıkıyor.

 

 

 

Resim ve heykel ağırlıklı sergide geleneksel Japon sanatı, pop, anime ve otaku (bir hobiye aşırı derece bağlanma, fanatiği olma) kültürüyle buluşuyor. 2011 yılındaki Tsunami faciasından çok etkilenen Murakami, sanat ve doğal felaketler arasındaki ilişkiyi de eserlerine yansıtıyor. Resim, totem, heykel, ve dini ikonografileri keskin ve renkli bir şekilde tasarlayan Takashi Murakami, Gagosian Gallery’de bulunan sergisini bir video ile tanıtıyor.

 

 

 

The Creators Project’e konuşan sanatçı, 17 Ocak’a kadar devam edecek serginin kendisi için çok büyük önem taşıdığını belirtiyor ve yaklaşık 10 dakikalık videoyla da sergiyi gezme fırsatı olmayanların sanatı hakkında fikir sahibi olmasını istediğini söylüyor.