YENİ STAR WARS’UN BAŞROLÜ JOHN BOYEGA’DAN IRKÇI YORUMLARA KAPAK

YENİ STAR WARS’UN BAŞROLÜ JOHN BOYEGA’DAN IRKÇI YORUMLARA KAPAK


Yil 2015, Hala Irkçilik Var...


Deliler gibi beklediğimiz, dünya nüfusunun yarısının da bize bu bekleyişte eşlik ettiği Star Wars: The Force Awakens’ın ilk fragmanına geçtiğimiz cuma kavuştuk. 88 saniye boyunca tüm dünyanın nefesini tutarak izlediği fragman sona erdiğinde ise geriye sabırsızlık ve filmle ilgili birçok çok soru işareti kaldı. Herkesin taşladığı modifiye lightsaber’ın sahibi Sith Beyler kim? Neden ağaca kılıç çekiyor? Tatooine’ın bitki örtüsü nedir? Bir Millennium Falcon kaç Tie Fighter’a bedeldir gibi mantıklı soruların yanında bazı örümcek kafalı insanlar ise filmin başrollerinden birinde göreceğimiz John Boyega’nın siyahi olmasını sorguladı.

 

 

Daha filmin hikayesi bile belli olmadan pek çok insan “Siyahi Stormtrooper mı olur yahu?” tartışmasına başlayıp, işi filmin başrolünde siyahi bir oyuncunun yer almasını kabullenememeye kadar götürdü. Bu durum üzerine bir açıklama yapma gereği duyan 22 yaşındaki John Boyega, Instagram hesabından bir de fotoğraf paylaştı.

 

 

Kendisine verilen destek için teşekkür eden Boyega, bir Star Wars hayranı olarak filmde yer almaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi, daha sonra da boşluk bırakıp kendisini eleştirenlere küçük bir not düştü; “İlgilenenlere duyurulur, bu duruma alışsanız iyi edersiniz :)”

 

Emoji kullanmayı ihmal etmeyen John Boyega, adeta “Çekemeyen anten taksın” diyerek 2015 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde hala ırkçılık üzerinde prim yapmaya çalışanlara selam söyledi.

 

 

Star Wars: The Force Awakens fragmanının geçtiğimiz günlerde yapılan müthiş LEGO versiyonunu da görmeden geçmeyin,