star wars’un esaslı karakteri mace windu geri mi dönüyor?

star wars’un esaslı karakteri mace windu geri mi dönüyor?


neden olmasın?


Star Wars” Prequel Üçlemesinin esas yıldızlarından biri, Samuel L. Jackson tarafından canlandırılan Mace Windu‘dur. Karakterin bunca zamandır görünmeme sebebi ise malum, öldürüldüğüne inanılması. Görünüşe göre o iş öyle değil. Jackson karakterin uzun zamandır beklenen dönüşünü yapması için hâlâ hazır. 

 

Empire’a konuşan Samuel L. Jackson, yaklaşan bir “Star Wars” projesinde Mace Windu olarak geri dönme arzusundan bahsetti. Dahası, bir Disney+ dizisinde rol almak istiyor, çünkü hala bu tür diziler var, değil mi? Yani, “Obi-Wan Kenobi” olabiliyorsa, “Mace Windu” neden olmasın?

 

Yukarıda da belirtildiği gibi, Windu’nun Prequel Üçlemesi sırasında ölmüş gibi görünmesi gibi bir problemimiz var. Jackson’ın buna şöyle kısa bir yanıtı var: (Not: büyük harfler kaynaktan alınmıştır, bizim yorumumuz değildir).

 

“O ÖLMEDİ!!!” dedi Jackson.

 

Windu’nun kendi Disney+ dizisine sahip olması fikri sorulduğunda aynı derecede doğrudan bir yanıt verdi.

 

Jackson, “HER ŞEYE EVET!!” diye yanıtladı.

 

Lucasfilm ve Disney’in gelecekte live action “Star Wars” yapımlarında muhtemelen biraz daha stratejik (diğer bir deyişle mali açıdan sorumlu) olacakları tahmin edilse de, bir Old Man Mace Windu dizisi düşüncesiyle Bob Iger’ın gözlerinde para işaretlerinin belirdiğini hayal etmeden edemiyorsunuz. Jackson’ın karakteri yeniden canlandırmak konusunda bu kadar kararlı olması, bu fikre olan bağlılığını gösteriyor. Bir de nostalji var ki Lucasfilm bundan faydalanmayı çok seviyor. Gerçekten de bariz bir seçim gibi görünüyor.

 

Bununla birlikte, bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini kim bilebilir? Daha önce de belirtildiği gibi, Disney ve Lucasfilm kesenin ağzını biraz sıkmaya çalışıyor çünkü her stüdyo kendi yayın hizmetlerine çok fazla para aktarmanın hayal ettikleri sonsuz para makinesi olmayabileceğini çabucak fark etti. Şimdi, “The Mandalorian”ın yeni sezonu önümüzdeki yıl bir uzun metraj filme dönüştürülüyor ve uzun süredir yeni bir dizi duyurulmuyor. 

 

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, umudumuzu yitirmedik.