İLLÜSTRASYON EŞLİĞİNDE SAAT TARİHİ VE EDEBİYATI

İLLÜSTRASYON EŞLİĞİNDE SAAT TARİHİ VE EDEBİYATI


Geçmişten bugüne saatler, saatlerimiz...


Ne demiş ünlü filozof Herakleitos; “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir”. Bundan sadece kendi adımıza değil, canlı/cansız tüm varlık ve objeler adına çıkarım yapabiliriz. Evrimin akan su gibi yolunu bulduğu günümüzde teknoljinin elinin değdiği cihazlar da geçmişten bugüne işlevsel ve fiziksel değişimde sınır tanımıyorlar. Saatler de bu değişimden nasibini alıyorlar.

 

NYC Pop Chart Lab’in bünyesinde bulunan sanatçılar, toplamda 47 illüstrasyon ile 1530 yılından günümüze kadar saatlerin nasıl ceplerimizden çıkıp bileklerimize dolandığını, akrep ve yelkovanın zaman geçtikçe nasıl yalnızca dijital rakam ve iki noktayla 24 saate evrildiğini gözler önüne seriyor. Köstekli saatten Rolex’e, Casio’dan Apple Watch’a uzanan geniş yelpazedeki evrimine sürekli devam eden saatlerin soyağacı niteliğindeki çalışma ile bir nevi Saat Tarihi ve Edebiyatı dersine müracat edebilme şansını yakalıyoruz.

 

 

“Mutlaka bunu alıp duvarıma asmalıyım ama nasıl?” derseniz, buraya tıklayarak 29 dolar karşılığında posterin kendisine sahip olabilir, duvarınızı süsleyebilir, zamanın ne de hızlı aktığını zihninize kazıyabilirsiniz.