EN BAŞARILI CEO’LARIN SABAH RUTİNLERİ

EN BAŞARILI CEO’LARIN SABAH RUTİNLERİ


Erken kalkan çok yol alıyor


Genelde sabah 9’da işbaşı yapıldığını ve memurlar dışında işten 5’te çıkan topluluğun azınlıktan öteye geçmediğini düşünürsek sabah rutinleri pek de farklılık gösteremiyor. İki kahve içmeden kendine gelemeyen ofis insanları, Walking Dead’in oyuncu kadrosuna benziyor ve özel hayatlarını plaza kapısında bırakan insanların motivasyonuyla iş verimi doğru orantıda seyrediyor. “Nasıl başlarsan öyle gider” motto’sunun start çizgisi olan sabahlar pek güneşli geçmeyince, o günün devamından pek de medet ummamak gerekiyor. Peki insanlar hayatlarında kötü giden şeyleri güne kötü başlamaya bağlarken, torunlarının torunlarının torunlarına yetecek servete sahip olan isimler güne nasıl başlıyor? Visualistan‘daki infografik guruları, kalabalıktan sıyrılan girişimcilerin örnek alınası sabah rutinlerini toparladı ve “Erken kalkan yol alır” atasözünün ne kadar doğru olduğunu kanıtladı.

Hayatımıza Facebook’a sokarak kendisini, eşi Priscilla Chan’ı, müstakbel çocuklarını ve torunlarının hayatlarının sonuna kadar ihya edecek kadar zengin olan Mark Zuckerberg, eğer tüm gece çalışmadıysa güne 8’de başlıyor. “Vakit nakittir”e inanan Zuckerberg, vakit kaybı olmasın diye her gün aynı t-shirt’ü giyiyor.

Virgin Group’un kurucusu Richard Branson, perdeleri kapamadan uyuyor ve sabah 5.45’te uyanıyor. Brandon, kahvaltıdan önce kendi adasının etrafında yüzüyor, uçurtma sörfü yapıyor veya tenis oynuyor ve güne dinç başlıyor.

Twitter ve Square’in kurucu ortağı Jack Dorsey, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” diyor ve sabah 5.30’da kalkıp yaklaşık 10 km koşuyor.

The Apprenrtice’in sunucusu ve iş adamı Lord Alan Sugar, 5’te stüdyoda olması gerekmezse Essex banliyölerinde yaklaşık 80 km bisiklet sürüyor.

Tory Burch markasının CEO’su ve moda tasarımcısı Tory Burch, 5.45’te uyanır uyanmaz iş e-mail’lerini kontrol ediyor ve üç çocuğunu uyandırıp 45 dakikalık mini egzersizler yapıyor.

Dragon’s Den’in yatırımcısı Peter Jones, 20 dakikaya duş, tıraş ve kahvaltıyı sıkıştırıyor, sonra servetinin ne kadar arttığını kontrol ediyor.

AOL’in genel başkanı ve CEO’su Tim Armstrong, 5’te uyanıp kitap okuyor ve egzersiz yapıyor. Kendisine biraz vakit ayırdıktan sonra güne başlayan Armstrong, ürün testleri yapıyor ve saat 7’den itibaren iş e-mail’lerini göndermeye koyuluyor.

The X Factor’ın yaratıcısı ve jüri üyesi Simon Cowell, güne güzel başlamanın şart olduğunu düşünüyor ve keyfiyle birlikte kahvaltısı yatağına gelene kadar uyanmıyor.

Huffington Post’un kurucusu Arianna Huffington, güzellik uykusunu aldıktan sonra güne meditasyon yaparak başlıyor ve başarıya giden yolun sağlam bir gece uykusundan geçtiğine inanıyor.

PepsiCo’nun CEO’su Indra Nooyi, güne 4’te başlıyor ve ofise 7’den bir dakika geç girmiyor. Uykunun tanrının insanlara sunduğu bir lütuf olduğuna inanan Nooyi, bu lütuftan hiçbir zaman yararlanamadığını söylüyor.