YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜ 1 MAYIS’TA MI YAYINLANACAK?

YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜ 1 MAYIS’TA MI YAYINLANACAK?


Yeni Radiohead Albümü Teorisi


Kulisler Radiohead’le kaynıyor… Dün ünlü yönetmen Paul Thomas Anderson yönetmenliğinde bir video çektiği haberini yaptığımız İngiliz grup, merakla beklenen yeni albümünü çok yakında yayınlayacak. Peki bu “çok yakında” ne zaman?

Yeni Radiohead albümün yayınlanma tarihiyle ilgili olarak şöyle bir teori yüksek sesle konuşuluyor.

Bildiğiniz üzere Radiohead, 2011 tarihli The Kings of Limbs’i yayınlamadan evvel bir şirket kurmuştu. Albümü bu şirket üzerinden yayınlayan grup, geçtiğimiz aylarda ise Dawn Chorus LLP isimli bir şirket daha kurdu. Bu durum, yeni Radiohead albümünün çok yakın olduğunu idrak etmemizi sağladı.

Peki grubun kurduğu bu şirketin ismi, yeni albüm yayın tarihini mi işaret ediyor? 1984’ten beri, her Mayıs ayının ilk pazar gününde International Dawn Chorus Day düzenleniyor. Radiohead’in kurduğu şirketle aynı isimli bu günde, insanlar gruplar halinde erken kalkıp baharın gelişini müjdeleyen kuşların koro halindeki seslerini dinliyor. Şafak vakti gerçekleşen ve 1984’ten beri gelenekselleşen bu günün, aynı zamanda yeni Radiohead albümünün yayın tarihi olduğu konuşuluyor. International Dawn Chorus Day, bu sene 1 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Yakında turneye çıkacak Radiohead’in yeni albümden şarkılar çalma ihtimalinin yüzde yüzlüğünü ve Paul Thomas Anderson’ın gruba video çektiğini de hesaba katarsak, 1 Mayıs’ta bu teorinin gerçekleştiğine tanıklık edebiliriz.