YENİ WILLIE WONKA FİLMİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

YENİ WILLIE WONKA FİLMİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI


Bu sefer Çikolata Fabrikası'nın dışına çıkıyoruz


İngiliz yazar Roald Dahl’ın 1964’te yayımlanan Charlie and the Choclate Factory kitabından uyarlanarak 34 yıl arayla çekilen iki farklı filmin ardından bu sefer de Willie Wonka karakterine odaklanacak yeni film geliyor.

wonkas

 

1971 yılında çekilen Willie Wonka & the Choclate Factory filminde, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Gene Wilder’ın canlandırmasıyla ilk kez kanlı canlı tanıştığımız karaktere 2005 yılında da Johnny Depp hayat vermişti. İlk olarak Mel Stuart, ardından da Tim Burton yönetmenliğinde izlediğimiz Willie Wonka filmlerinin yeni ayağını kimin yöneteceği henüz belli değil; fakat film Fantastic Beasts and Where to Find Them ile adını son zamanlarda sık duyduğumuz film yapımcısı David Heyman ve Warner Bros. iş birliğinde çekilecek. Harry Potter serisinin de yapımcılığını üstlenmiş olan Heyman’ın fantastik evrenlerdeki başarısını göz önünde bulundurursak yeni film için umudumuz hayli yüksek.

 

Film bu kez çikolata fabrikasında geçen hikayenin öncesini, Willie Wonka’nın gençlik dönemindeki maceralarını anlatacak. Orijinal hikayenin dışına çıkıp serüvene farklı bir soluk getirecek filmin senaryosunu ise Man Seeking Woman’ın yazarı Simon Rich kaleme alacak. Filmle ilgili henüz başka detay bilinmiyor; fakat yeni yapımın tek bir filmle kalmayacağı, ardından bir devam filminin de geleceği söylentiler arasında. Gene Wilder ve Johnny Depp’in ardından karaktere kimin hayat vereceğini öğrenmek için ise merakla bekliyoruz.