YORGOS LANTHIMOS THE FAVOURITE’IN ÇEKİMLERİNİ TAMAMLADI!

YORGOS LANTHIMOS THE FAVOURITE’IN ÇEKİMLERİNİ TAMAMLADI!


Rachel Weisz, Emma Stone ve Olivia Colman'lı aşk üçgeni


Günümüzün dikkate şayan ve etkin yönetmenlerinden Yorgos Lanthimos, Dogtooth ile yakaladığı uluslararası başarının ardından ilk İngilizce filmi The Lobster ile Akademi Ödülleri’ne kadar gitmişti. Şimdi de Colin Farrel ve Nicole Kidman başrolünde Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapsın diye beklediğimiz The Killing of a Sacred Deer ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Yunan yönetmen, ilk dönem filmi olacak The Favourite’in de çekimlerini tamamlamış bulunmakta.

weisz-stone

Bu haberle birlikte yayınlanan resmi sinopsise bakacak olursak oldukça entrikalı bir eşcinsel aşk üçgeni bizi bekliyor. The Lobster’da da Lanthimos ile beraber çalışan Rachel Weisz ve Olivia Colman‘ın yanı sıra La La Land ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını alan Emma Stone, The Favourite’ın başrolündeki üçlü olarak karşımıza çıkacak.

18. yüzyıl İngiltere’sinde geçen hikayede Kraliçe Anne’i Colman, Marlborough Düşesi Sarah Churchill’i Weisz, Düşes’in kuzenini de Stone canlandırıyor. Weisz’ı Kraliçe’nin sırdaşı, danışmanı, aynı zamanda da gizli aşkı olarak izleyeceğiz. Stone ise Kraliçe’nin takdirini kazanıp güçlenebilmek adına Kraliçe’yi baştan çıkarmak da dahil, ne gerekiyorsa yapan bir karakter olarak filmografisine yine farklı bir rol eklemeye hazırlanıyor.

Oldukça müstehcen ve tutkulu bir kraliyet hikayesi olarak tanımlanan The Favourite, kıskançlık, ihtiras, ihanet ve daha başka ne lazımsa onu anlatacak. Vizyon tarihi tabii ki belli değil; ama 2018 diyorlar.