YVES SAINT LAURENT PARİS’TEN SONRA MARAKEŞ’E DE MÜZE AÇIYOR

YVES SAINT LAURENT PARİS’TEN SONRA MARAKEŞ’E DE MÜZE AÇIYOR


Paris - Marakeş hattından şık haberler


Dünyanın en saygın moda evleri arasında yer alan Yves Saint Laurent, Fas’ın önemli şehirlerinden Marakeş’te bir müze açıyor.

yves-saint-laurent-museum-marrakech-02

En son Charlotte Gainsbourg ve Vincent Gallo’lu çekimleriyle bayıldığımız, deri ceketlerine ve ayakkabılarına öyle uzaktan uzaktan baktığımız Yves Saint Laurent’ın 1966 yılında taşınıp ustalık döneminde hayatını geçirdiği Marakeş’in dünyaca ünlü Majorelle Bahçeleri’nde yer alan müzesi 19 Ekim’de açılıyor.

Saint Laurent’in ve Yves Saint Laurent markasının ortağı Pierre Bergé’in kurduğu Pierre Bergé Vakfı tarafından yönetilen Yves Saint Laurent Museum, Saint Laurent’ın hayatı boyunca topladığı sanat eserlerinin yer aldığı müzeye dönüşmek için uzun zamandır dönüşüm içindeydi ve bu süreç artık sonunda bitti. Ay başında Pierre Bergé ve Yves Saint Laurent’ın 30 sene boyunca markanın merkezi olarak kullandığı Paris’teki binayı müzeye dönüştürmesinden sonra YSL’nin markanın geçmişiyle insanları buluşturduğu ikinci müze olacak.

4000 metrekare alan üzerine kurulan müzede 400 metrekarelik ana sergi alanı da bulunuyor. Saint Laurent’ın kişisel koleksiyonu dışında moda evinin moda tarihine damgasını vuran parçalarının da sergileneceği müzede bahçelere adını veren Jacques Majorelle’in geçici bir sergisi de yer alıyor. Ayrıca 150 koltuklu bir konferans salonu, Marakeş manzaralı bir terası, kafesi ve 6000 kitaptan oluşan bir kütüphanenin de yer aldığı müze Marakeş’e yolu düşenlerin uğraması gereken en önemli noktalardan biri olarak da öne çıkıyor.