AIR JORDAN 1’IN HİKAYESİNİ ANLATAN BELGESELDEN FRAGMAN

AIR JORDAN 1’IN HİKAYESİNİ ANLATAN BELGESELDEN FRAGMAN


Unbanned: The Legend of AJ1


Nike’ın ikon ayakkabı modellerinden biri olan ve şirketin çehresini değiştirip popüler kültüre damgasını vuran modeli Air Force 1 hakkında hazırlanan belgeselden ilk fragman geldi.

xx

 

Basketbolu ve popüler kültürü biraz yakından takip eiyorsanız sneaker’ların en azından son beş yılda geçirdiği evrimi fark etmişsinizdir. Bu değişimin kökeninde yer alan marka Nike ve Air Jordan 1 modelinin hikayesi, Unbanned: The Legend of AJ1 isimli belgeselle izleyiciyle buluşmaya geliyor.

Belgesel, günümüzde devasa bir endüstriye dönüp, marka ve tasarımıcı işbirlikleriyle 1000$’ın üstünde şatış fiyatına ulaşan modellere sahip ayakkabıların öncüsü olan AJ1’ın o zamanlar kariyerinin henüz başında olan Michael Jordan ile NBA’e girişi, Nike’ın NBA’de yasaklanışından bugüne kadar olan hikayesini anlatıyor.

Sadece bir ayakkabı modeli olmasının dışında günlük hayata olan etkisini; müzik, moda, sokak ve kaykay kültürüne olan etkisini de anlatan The Legend of AJ1’da Michael Jordan ve ayakkabının tasarımcılarından Tinker Hetfield başta olmak üzere birçok ünlü isim yer alıyor.

Temmuzda yayınlanacak, tasarım ve popüler kültürün geçmişine meraklı olanların kaçırmaması gereken belgeselin fragmanı için buyrun.