TRAINSPOTTING’İN YAZARI IRVINE WELSH ACID HOUSE ALBÜMÜ YAYINLIYOR

TRAINSPOTTING’İN YAZARI IRVINE WELSH ACID HOUSE ALBÜMÜ YAYINLIYOR


Irvine Welsh elektronik müzik flörtünün yeni meyvesi


Trainspotting’in yazarı Irvine Welsh’in elektronik müzikle yakın temas halinde olduğunu biliyorduk. Geçtiğimiz sene IBIZA 87 isimli bir dizi yazmaya başladığını açıklayan Welsh, bu sefer de işin mutfağına geçip kendi albümünü yayınlıyor.

GettyImages-591231201_irvine_welsh_2000-1920x1219

Bir yandan Nicky Holloway, Paul Oakenfold ve Danny Rampling gibi acid house DJ’lerinin 1987 yılında Ibiza’ya yaptıkları seyahati konu edinecek yeni projesini heyecanla beklediğimiz Welsh, diğer yandan da yıllardır üstünde çalıştığı kayıtlarından bir albüm yayınlayacağını açıkladı.

Şarkılarını günümüzün keyifsiz müziğine kontra atak olarak yaptığını açıklayan İskoç yazar, insanları dans ettirmekten başka bir amacı olmadığını da sözlerine ekledi. Canı isterse şarkılara Alman aksanıyla vokal ekleme gibi fikirleri de bulunan Welsh, “Belki milyonlara çalınacak şarkılar olmayacak ama acid house köklerine bağlı kalarak klasiklere saygı duruşunda bulunmayı da ihmal etmeyeceğim.” yorumunu yaptı.

Albümden sonra tekrar canlı performanslarına döneceğini de açıklayan Irvine Welsh, albümün çıkış tarihi ile ilgili detay vermedi.