oscar ödüllü the favourite’ın senaristinden yeni dizi: the great

oscar ödüllü the favourite’ın senaristinden yeni dizi: the great


kraliçem çok yaşa


Hulu’nun Oscar ödüllü The Favourite’ın senaristlerine emanet ettiği iddialı dönem dizisi The Great’ten bir tanıtım fragmanı yayınladı.

Elle Fanning ve Nicholas Hoult’un başrollerinde yer aldığı dizi, II. Katerina’nın hüküm sürdüğü dönemde İmparatoriçe’nin ve etrafında gelişen entrika dolu olayları anlatıyor. Henüz 33 yaşındayken, 1762’de tahta çıkmayı başaran II. Katerina hükümdarlığı döneminde özellikle kültür sanat faaliyetleri ve ekonomik açıdan edinilen refahlıkla Rus tarihi içinde diğer hükümdarlardan ayrı bir yerde olmasıyla ünlü bir karakter. Tarihin en güçlü kadın liderlerinden biri olan Katerina’nın hikayesi 10 bölümlük bir mini dizi olarak planlanmış ve Game of Thrones’vari bir entrika yerine biraz daha yumuşak ve içinde komedi unsurlarına da yer veriyor.

Yorgos Lanthimos imzalı The Favourite’ın da senaristi Tony McNamara’nın senaryosunu kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Geeta Patel ve Matt Shakman ikilisi oturuyor. Fanning ve Hoult’un yanı sıra Phill Webster, Christophe Tek, Charlie Price ve Florence Keith-Roach gibi isimlerin de kadrosunda yer aldığı dizi 15 Mayıs’ta ekranlarda olacak.