morpheus, matrix 4 filminde neden olmadığını açıkladı

morpheus, matrix 4 filminde neden olmadığını açıkladı


"davet edilmedim"


Geçtiğimiz sene 4. filminin hazırlıklarına başlayarak bizleri sevindiren, yakın dönem Hollywood tarihi için bir kilometre taşı niteliği taşıyan Matrix serisi, 4. filmi 2 sene sonra çıkacak olsa da gündemdeki yerini kaybetmiyor. Bununla birlikte Matrix serisi denilince akla ilk gelen karakterlerden olan Laurence Fishburne’ün hayat verdiği Morpheus‘un 4. filmde olmaması sinemaseverlerde küçük çaplı bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Fishburne’e göre bunun basit bir açıklaması var.

“Davet edilmedim. Lana Wachowski benden filmde görünmemi istemedi. İyi dileklerim onlarla, umarım her şey güzel olur.”  diyerek Matrix serisinin 4. filminde oynamayacağını açıklayan Fishburne, buna karşın Matrix filminin kariyerinde yarattığı olağanüstü etkiye minnettar olduğunu ve Morpheus’un sinema kariyerinin en hatırlanan karakterlerinden biri olduğunun altını çizdi.

1 Nisan 2022’de vizyona girmesi beklenen Matrix 4’un oyuncu kadrosunda orjinal serisinde yer alan Keanu ReevesCarrie-Anne Moss ve Jada Pinkett Smith gibi isimlerin yanında Watchmen dizisiyle adından söz ettiren Yahya Abdul-Mateen II ve How I Met Your Mother’ın Barney’si Neil Patrick Harris gibi isimler de yer alacak. İlk üç filmde olduğu gibi Wachowski kardeşler filmin senaryosunu yazacak ve yönetmen koltuğunda oturacak.