mazi kalbimde yaradır: yönetmen constantine hakkında konuştu

mazi kalbimde yaradır: yönetmen constantine hakkında konuştu


+18 olmalıydı


Keanu Reeves’li fantastik çizgi roman filmi Constantine, her sinefilin yüreğinde yaradır. “Bu film daha iyi olabilir miydi? Neden devamı çekilmedi?” soruları gece yastığa başını koyduğunda akıllara gelir. Belli ki filmin yönetmeni de aynı dertten muzdarip, The Hunger Games: Mockingjay röportajında bile Constantine’den bahsediyor. Yönetmen, filmin amaçlandığı etkiyi yaratmamasında filmin PG-13 derecelendirmesini kabul etmesinin yattığını, bu önkabulün  filmini mahvettiğini düşünüyor.

 

Happy’nin yakın zamanda yayınlanan bir bölümünde, Francis Lawrence Constantine hakkında konuştu. Lawrence, bir Constantine filmi çekilmesi için verilen mücadelede en çok sesi çıkan kişilerden biri oldu ve raporlar bunu gerçekleştirmek için aktif olarak geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Dolayısıyla, kendisiyle ne zaman röportaj yapılsa, konu hep bu filme geliyor.

 

“Kırpılmış haliyle Constantine kesinlikle PG-13 bir karakter değil,” diyor Lawrence. “Bu filmi yaparken hepimiz için en büyük satış anı, bunun PG-13 bir film olmasına evet demekti. Eğer ‘Hayır, hayır, hayır, R olmak zorunda’ deseydik, o zaman filmi yapmak için gereken parayı bulamazdık. O yüzden bunu anlıyorum. Ama gerçek şu ki, bu R sınıfı bir karakter. Sorun şu ki, PG-13 bir filmin tüm kurallarına uyduk ve yine de R aldık. Geri döndük ve denedik.”

 

Peki, ilk filmden memnun kalmadıysa neden Constantine serisine geri dönmek istesin? Yönetmen, hikaye anlatma fırsatı açısından masada daha çok şey olduğuna inanıyor. Keanu’nun yaşlanmayan bir mutant olduğuna vakıf olduğumuz için bir gün olması gerektiği gibi +18 bir Constantine çekeceğinden şüphemiz yok.