anya taylor – joy’un başrolünde yer aldığı the queen’s gambit’ten fragman

anya taylor – joy’un başrolünde yer aldığı the queen’s gambit’ten fragman


23 ekim


Anya Taylor – Joy The Witch ve Split gibi yapımlarla beyaz perdeye başarılı bir giriş yaptıktan sonra Edgar Wright’ın 2021’e beklediğimiz yapımı Last Night in Soho’nun kadrosuna katılarak kendisini ve kariyerini bir adım yukarı taşımayı başarmıştı. CV’sinde Peaky Blinders, The Miniaturist, Dark Crystal gibi yapımların da yer aldığı Taylor-Joy’un son filmi The Queen’s Gambit’ten bir fragman yayınlandı.

The Queen’s Gambit isimli yapım, Godless’tan tanıdığımız Scott Frank’in yazıp yönettiği bir proje. Frank’e Allan Scott ve William Holberg’in de eşlik ettiği yapım Soğuk Savaş döneminde geçiyor. Beth Harmon isimli öksüz satranç dehasının sekiz yaşından yirmi iki yaşına kadar yaşadıklarını ve dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma yolculuğunda madde bağımlılığına karşı verdiği mücadeleyi konu alan yapım aynı zamanda Harmon’un erkek egemen satranç dünyasında bir kadın olarak var olma savaşını da işliyor.

Dram ve gerilimin birbirine geçtiği yapımda Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram gibi yeni yeteneklerle tanıdık isimler birlikte karşımıza çıkıyor.

The Queen’s Gambit 23 Ekim’de platformda yerini alacak.