AYVALIK’IN GÖNLÜ BOL RESSAMLARI

AYVALIK’IN GÖNLÜ BOL RESSAMLARI


Her Zaman önemli Olan Niyet


Ayvalık’ta bir çift, griliğinden rahatsız oldukları trafoları tuvalleri haline getirdi. Ortaya sanat açlığınızı değil, iyi niyet açlığını doyuracak eserler çıktı.

 

 

Bazı beldelerimizi yaz gelince talan etmeye bayılıyoruz. Orada yaşamadığımız için, sanki belirli görgü kurallarını evde bırakmamız gerektiğine inanıyoruz. Ayvalık’ın yaz gelince konser tanıtım alanı olarak kullanılan harabeye dönen trafolarını gören Sevgi ve Avi Behar çifti, “Belediye çalışmıyor arkadaş!” deyip arkasına yaslanmak yerine başka bir yol izlemeye karar verdi. Evden boyasını, fırçasını kapan çift trafoları boyamaya başladı. Ortaya sanatsal açıdan mükemmel bir sonuç çıktı diyemeyiz. Ama insanların yaşadıkları yeri benimsemesi ve başkalarına kendilerini iyi hissettirmek adına mükemmel sonuç çıktı diyebiliriz.

 

 

Bu işe girişmeden önce belediyeye başvurmayan çift, eserlerinin halk tarafından olumlu karşılanması üzerine resmi kurumların kapısını çalmaya karar verdi. Çift, eğer belediyenin desteğini alırlarsa çok daha iyi işler başaracağını söylüyor.