PLAY TUŞU KIRAATHANE EKİBİ SUNAR: ŞAMPİYONLAR LİGİ

PLAY TUŞU KIRAATHANE EKİBİ SUNAR: ŞAMPİYONLAR LİGİ


Grup Olalim Grup


"Benim babam senin babanı döver" olayını bir ileri boyuta taşıyan; "Benim ülkemin şampiyonu, senin ülkenin şampiyonunu salıncakta sallandırır" temalı Şampiyonlar Ligi'nin büyük bir kesim tarafından merakla beklenen, büyük bir kesimin de zerre umrunda olmayan kura çekimi gerçekleşti.

 

 

"10 lira koydum 5.000 aldım", "Melis 50 kağıt borç ver tüyo aldım", "Sistem oynayacaksın sistem, Şampiyonlar Ligi'nde en temizi o" diyen İddaa'yla kafayı kırmış arkadaşlarımız mevcut. Biz onlar kadar daha coşamadık hiç ama güzel futbol gördük mü izleriz, izletmeye de çalışırız.

 

Ülkemizdeki futbol halı sahadan hallice olduğundan gözlerimizi Şampiyonlar Ligi'ne çevirdik, dolaba kutu kutu birayı stokladık bekliyoruz.

Ahanda, önümüzdeki 7 ay boyunca salı çarşambaları konser başlangıç saatlerini değiştirecek ligin grup grup dağılımı…

 

A Grubu

 

Manchester United

Shakhtar Donetsk

Leverkusen

Real Sociedad

 

Sırf Ömer Üründül yüzünden ağzımıza yapışan bir yanlış okuma var. O kadar çok böyle okuduk ki, artık normal okunuşu bize yanlış geliyor.  Joy Division nereli? Mançesterli. 24 Hour Party People nerede geçiyordu? Mançesterde. Morrissey manavını nerede aşmıştı? Mançester Merkez’de… Manchester United’ın ölüsü bile kendini izletir.

 

 

 

 

B GRUBU

 

Real Madrid

Juventus

Galatasaray

FC Kobenhavn

 

Dobby The House Elf’in tıpkısının aynısı Luka Modric, Tilda Swinton’ın kayıp kardeşi Mesut Özil ve Adanalı Ronaldo’yu çok az andıran Christiano Ronaldo’dan oluşan İtici United’ın karşısında oynayan takımları tutmak ayrı zevk. D Grubu, "Pepe vs Juventus" kasap oyunuyla bir nevi Dayak Grubu. Galatasaray'ı da bu gruba sokan, elinin ayarına sövdüğümüz Figo, ülkemizden saatlerce küfür yemiştir. 

 

 

 

C GRUBU

 

Benfica

Paris Saint-Germain

Olympiacos

Anderlecht

 

Şampiyonlar Ligi’ne Almanlardan bile çok birinci torba takımı sokuşturan Portekizlilerin “underdog”u Benfica bakalım ne haltlar karıştıracak? “Kardo” lakaplı Cardozo ve dadaşları, Üst Oynayanlar Kulübü’nü yine hop oturtup, hop kaldıracak. PSG görgüsüz transferleriyle bakalım ne haltlar karıştıracak…

 

 

 

D GRUBU

 

Bayern München

CSKA Moskova

Manchester City

Victoria Plzen

 

Bayern München burada önüne geleni tokatlar. Felaket hileli oynuyorlardı, Guardiola’dan sonra Mandrake gibi oynamaya başlarlar yakında. Arada geyiğine açıp izlenebilir bu grubun maçları.

 

 

 

E GRUBU

 

Chelsea

Schalke 04

Basel

Steaua Buchrest

 

“Beni seven ya çok sever ya da nefret eder” diyen kendini bilmezler vardır ya… İşte Çamur Mourinho, bu lafı sonuna kadar hak eden üç beş kişiden biri olabilir. Sadece tuttuğu takımın taraftarlarınca sevilen, kuvvetle muhtemel anasının babasının da sevmediği kırçıl saçlının Chelsea’si ne cinslikler yapacak, merakla bekliyoruz.

 

 

 

F GRUBU

 

Arsenal

Marsilya

Borussia Dortmund

Napoli

 

Literal anlamda Gençlerbirliği olan Arsenal birinci torbanın en patates grubu olarak dikkat çekiyordu. “Bana verin bana verin, ona vermeyin bana verin” diye bütün ikinci torba takım sahiplerinin kapışamadığı Arsenal’ın grubunda kim sonuncu olur kim birinci olur allah biliyor. Ligin "UEFA grubu gibi lan" dedirtirken altına Borussia ve Napoli gelince dengelerin altüst olduğu F grubu en zevkli maçlara gebe…

 

 

 

G GRUBU

 

Porto

Atletico Madrid

Zenit

Austria Wien

 

Seracılık ve tarımla uğraşan Porto’nun grubundayız. Üretip üretip satarak hayatını geçindiren, milyonlarca Euro’luk topçu ithalat ve ihracatı yapan Portekizlilerin grubu her sene olduğu gibi yine felaket sürprizli ve kafa karıştırıcı bir yapıya sahip. Haydi hayırlısı.

 

 

 

H Grubu

 

Barcelona

Milan

Ajax

Celtic

 

Arabistan TV’niz varsa banko bu grubun maçlarını izleyin. “Ya selam Messi, allahallah Messi”nin yanında bu sene “Mukadder Neymar, şükran Neymar” gibi spiker aforizmaları duyabilirsiniz.