SHAZAM MÜZİKTEN DAHA FAZLASINI TANIMAYA HAZIRLANIYOR

SHAZAM MÜZİKTEN DAHA FAZLASINI TANIMAYA HAZIRLANIYOR


Hedef büyütenlerde bugün


Shazam sayesinde gelişmeye müsait müzik kültürümüz, başımızdan geçen veya tanık olduğumuz nice manzaraya sebebiyet veriyor. Bunlardan birkaçı;

– Gece kulübünde DJ’e şarkı sorma girişiminin azalması.

– Film/TV izlerken beğendiğimiz bir şarkı çaldığında Shazam’ı ekranın/televizyonun dibine sokmak.

– Sevgiliniz/arkadaşınız ‘Çalan şarkı neydi?’ diye sorduğunda, telefonumuza mesaj gelmiş gibi yapıp Shazam’la gizlice şarkının ne olduğunu öğrenmek; sonucunda da şarkıyı halihazırda bildiğimizi düşünmesini sağlamak.

Artık Shazam daha fazlasını istiyor…

Yakın zamanda akıllı saat işine girmeye hazırlanan Shazam, hedeflerini daha da büyütmeye karar verdi. Reuters kaynaklı bir habere göre uygulamanın gözü, müzikten başka şeyleri de görüyor.

Mobil uygulamaların müzik kolu başkanı, yeni versiyonlarında farklı objelerin ne olduğunu tanıyacak ve onlar hakkında faydalı bilgiler verecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Markete gittiğinizde elinize aldığınız ürünü telefon kamerası yardımıyla tanıyacak Shazam, bizlere ürünün içeriği hakkında başlıklar sunacak. Evimizdeki DVD filmi yine kamera vasıtasıyla Shazam’la tanıttığımızda ise, film soundtrack’iyle ilgili detaylı bilgi ve satın alma link’i ayağımıza kadar gelecek.

‘Shazam evrenini genişleteceğiz.’ diyerek sözüne başlayan Shazam CEO’su Rich Riley, meşhur mavi düğmenin yakın gelecekte çok daha fazlasını vadedeceğini öne sürüyor.

Market alışverişlerimiz haricinde farklı yeniliklerin de peşine düşen Shazam’ın, yakın zaman içerisinde hayatımızda daha fazla yer kaplayacağına şimdiden emin olabiliriz.