until dawn korku oyununun filmi geliyor

until dawn korku oyununun filmi geliyor


shazam yönetmeninden


Son birkaç yılını süper kahramanlar diyarında geçiren yönetmen David F. Sandberg, korku köklerine geri dönüyor.

 

Shazam! yönetmeni, Screen Gems ve PlayStation Productions tarafından yapılan PlayStation‘ın ikonik korku oyunu uyarlaması Until Dawn‘ı yönetmek için anlaşma imzaladı. Her üç birim de Sony kurumsal şemsiyesi altında yer alıyor.  

 

It, Annabelle ve The Nun gibi popüler korku filmlerinin senaristi Gary Dauberman, uyarlamanın senaryosunu kaleme alıyor.

 

Geçtiğimiz yılın sonlarında Screen Gems ve Sony ile korku filmleri yapmak üzere anlaşma imzalayan Dauberman, Until Dawn’ın yapımcılığını Coin Operated markası altında üstleniyor. Ayrıca Sandberg ve Lotta Losten’in Mangata adlı şirketlerinin yanı sıra Vertigo Entertainment’tan Roy Lee ve PlayStation Productions’tan Asad Qizilbash ve Carter Swan da yapımcı olarak yer alıyor.

 

İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen Until Dawn, klasik bir slasher hikayesini ele alıyor. Tenha bir dağ evinde katilin biri, sekiz kişilik arkadaş grubunu bıçaktan geçiriyor. İşin içerisine yamyamlar da giriyor ve grup geceyi bitirebilmek için var gücüyle savaşıyor. Oyun eleştirmenler arasında sürpriz bir hit oldu ve çok sayıda oyun ödülüne aday gösterildi.

 

Screen Gems, filmi korku türüne R-rated bir aşk mektubu olarak tanımladı ve bir arkadaş grubunu merkeze aldığını açıkladı.

 

PlayStation Productions son yıllarda çalışmalarını hızlandırdı ve geçtiğimiz yıl The Last of Us, Gran Turismo ve Twisted Metal gibi dev eserlerini konsol dünyasından sinema perdelerine, ekranlara taşıdı.

 

Dauberman’ın Warner Bros. için yazıp yönettiği Stephen King’in Salem’s Lot adlı romanının uyarlaması da yolda. Ayrıca Disney+ için 1980’lerin animasyon dizisi Gargoyles’ın gerçek dünya adaptasyon uyarlaması üzerine çalışıyor.

 

Sandberg kendi ülkesi İsveç’te kısa metrajlı korku filmleri çekti ve bu filmlerden biri olan Closet Space Hollywood’un dikkatini çekti. Düşük bütçeli bir hit olan New Line’ın Lights Out filmiyle ilk uzun metraj denemesini yaptı ve ardından Dauberman tarafından yazılan Conjuring korku evreninin bir parçası olan ve 15 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 305 milyon dolara ulaşarak hem eleştirmenleri hem de izleyicileri korkutan Annabelle: Creation’ı üstlenmekle görevlendirildi. 

 

Ardından iki Shazam! filmi çekti ve filmleri hızlıca unuttuk.