the shining’in operası ilk defa dinlemeye açılıyor

the shining’in operası ilk defa dinlemeye açılıyor


opera tabi boru mu?


Sinema tarihinin ayrı, korku sinemasının ayrı en popüler ve başarılı işlerinden biri olan Stanley Kubrick’in The Shining filmi, bu başarısını tabii ki de beyaz perdenin dışındaki kulvarlarda da gösterdi. Minesota Operası’nın 2016 yılında sahneye taşıdığı The Shining operası, Soundcloud üzerinden kısa bir süreliğine dinlemeye açıldı.

Jack Nicholson ve Shelley Duvall’ın başrollerinde yer aldığı korku klasiğinin opera uyarlaması, 2016 yılında biletleri hemen tükenen ve sonucu merakla beklene yapımlardan biriydi. Bu zor yükün altından başarıyla kalkan ekip, el emeği göz nuru projelerini ilk defa dinlemeye açıyor. Mark Campbell’ın yazdığı besteci Paul Moravec’in müziklerini yaptığı ve filmden ziyade daha çok Stephen King’in romanını merkeze alan opera, belki sadece ses formatında olmasıyla çoğumuza farklı gelebilir ama yönetmenin ve eserin hayranları çoktan play tuşuna bastı bile.
Minesota Operası’nın önümüzdeki yıl tekrar sahneye koyma planları yaptığı oyunu bu sefer farklı bir şekilde hatırlama isteyenler için 5 Temmuz son tarih.