ingiltere önümüzdeki ay kapalı mekan konserlerine tekrar başlıyor!

ingiltere önümüzdeki ay kapalı mekan konserlerine tekrar başlıyor!


ağustos ayı ingiltere'de müzikli geçecek


İngiltere hükümeti kapalı mekanlarda gerçekleşecek konserlerin düzenlenmesine izin vereceğini açıkladı. İngiltere başbakanı Boris Johnson’ın son açıklamasına göre ileri düzey önlemler eşliğinde konserler Ağustos başı başlayacak. Alınan önlemler kapsamında mekanlar belirli kapasiteye kadar insan alabilecek ve teması azaltmak adına bilet satışları sadece online ortamdan yapılabilecek.

Ağustos ayı itibariyle kapalı tiyatro sahneleri, performans mekanları ve konser alanlarının faaliyete geçmesinden ötürü mutlu olduğunu dile getiren Kültür Bakanı Oliver Dowden, yapılacak her etkinliğin kontrollü şekilde uygulanacağını belirtti.

Konser ve etkinlik mekanlarının tekrar kontrollü bir şekilde açılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kültür Bakanı Oliver Dowden Ağustos ayı itibariyle kapalı tiyatro sahneleri, performans mekanları ve konser alanlarının faaliyete geçeceğinin tekrar altını çizdi.

Bir yandan, açıklamalara göre bu uygulama sadece İngiltere için geçerli olacak, İrlanda, Galler ve İskoçya kendi kuralları doğrultusunda konudan bağımsız kalacaklar.