late night tales’in son misafiri khruangbin

late night tales’in son misafiri khruangbin


4 aralık'ta


Müzik dünyasının her kolundan ismin ağırlandığı ve seçkilerini bayıla bayıla dinlediğimiz meşhur derleme serisi Late Night Tales’in son misafiri Khruangbin oldu.

Mazisi 2001′ kadar dayanan Late Night Tales, seçkisinde ağırladığı Nouvelle Vague, Röyksopp, Fatboy Slim, Floating Points, Nils Frahm, Jamiroquai gibi isimlerle müzik dünyasının her janrasından farklı isimlerin kişisel playlist’lerinin en sevdiği şarkılarını paylaştığı eşsiz bir koleksiyon. Son olarak Hot Chip ve onun öncesinde de vizyon reis Floating Points’i bünyesinde ağırlayan LNT, Khruangbin ile 2020’nin ikinci ve son seçkisini paylaşacak.

Khruangbin gibi zaten müziğinde dünyanın farklı yerlerinden etkilenen bir grubun seçkisini bir albüm altında inleme fikri son derece heyecan verici. Hindistan, Günye Kore, Belarus, İspanya gibi farklı ülkelerden sanatçıların işlerine albümde yer veren Khruangbin, “Kesinlikle mümkün olduğu kadar çok küresel alanı kapsamak istedik. Memleketimizden ya da memleketimizden insanlara dünyanın geri kalanının muhtemelen bilmediği hazineleri göstermek istedik. Khruangbin’i Khruangbin yapan da budur. Bu kadar memleket merkezli olmanın inatçılığı. Ama Houston’ı Houston yapan şey, bu sürekli uluslararası etkidir; bu, onu doğrudan şehre getiren körfez akışıdır. ” diyerek bu projeye bakış açısını da özetledi.

Grubun kendi elleriyle seçtiği 15 şarkılık albüm 4 Aralık’ta yayınlanacak. Albüm vesilesiyle Khruangbin’in Kool & the Gang cover’ı Summer Madness hemen aşağıdan dinleyebilir ve albümde yer alacak şarkılara göz atabilirsiniz.

Late Night Tales Tracklist:
01. Devadip Carlos Santana And Turiya Alice Coltrane – “Illuminations”
02. Brilliantes Del Veulo – “I Know That (When The Springtime Comes)”
03. Nazia Hassan – “Khushi”
04. Kelly Doyle – “DRM”
05. Sanulim – “Don’t Go”
06. Maxwell Udoh – “I Like It (Don’t Stop)”
07. David Marez – “Enséñame”
08. Gerald Lee – “Can You Feel The Love (Reprise)”
09. Justine & The Victorian Punks – “Still You”
10. George Yanagi + Nadja Band -「祭ばやしが聞こえる」のテーマ
11. Песняры – “Зачарованная моя”
12. Khruangbin – “Summer Madness” (Exclusive Kool & The Gang Cover Version)
13. Paloma San Basilio – “Contigo”
14. Roha Band – “Yetikimt Abeba”
15. Tierney Malone / Geoffrey Muller – “Transmission for Jehn: Gnossienne No 1” (Produced by Khruangbin) (Exclusive Track)