oscar sezonunun iddialı yapımlarından biri olması beklenen minari’den fragman

oscar sezonunun iddialı yapımlarından biri olması beklenen minari’den fragman


gerçek bir amerikan rüyası


Ödül canavarı Burning’deki başarılı performansıyla hatırladığımız Steven Yeun’un başrolünde yer aldığı ve 2020 Sundance Film Festivali’nden iki ödülle dönen A24 yapımı Minari filminden fragman yayınlandı.

2020 Sundance Film Festivali’nin Amerikan sineması bölümünde hem Jüri Büyük Ödülü’nü hem de Seyirci Ödülü’nü kazanmasıyla dikkatleri üzerine çeken yapım, temel olarak Amerikan rüyası peşinde koşan bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Henüz çocuk yaşta ailesiyle birlikte Kore’den Arkansas’a göç eden Lee Isaac Chung’un kendi deneyimlerinden yola çıkarak senaryolaştırdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu film, Koreli göçmenlerin Amerika’da yeni bir yaşam kurmak için verdiği mücadeleye ışık tutuyor. 1980’lerde geçen film, ekonomik olarak hayatta kalmaya çalışan bir ailenin, her bir ferdinin bu “Amerikan rüyası” içinde kendi başlarına verdiği mücadeleyi anlatıyor.

The Walking Dead dizisinde canlandırdığı Glenn karakterinden de hatırladığımız Yeun’a filmde Yeri Han, Alan Kim, Noel Kate Cho ve Yuh-Jung Youn gibi isimler eşlik ediyor. Duygusal atmosferi, sade ama başarılı görsel dünyası ve yüksek göz yaşı potansiyeli ile ödül sezonunun şimdiden iddialı yapımlarından biri olarak ismini duyuran Minari’nin fragmanı hemen burada.