metallica, “master of puppets”ın 35. yıl dönümü kutlamalarına başladı

metallica, “master of puppets”ın 35. yıl dönümü kutlamalarına başladı



3 Mart itibariyle 35. yaşını kutlayan Master of Puppets için Metallica, kutlamalara vakit kaybetmeden başladı. Grup, albümün yüksek tempolu şarkılarından Battery için The Late Show with Stephen Colbert’a misafir oldu.

Metalci olsun veya olmasın, popüler kültürden nasibini almış herkesin tadına en az bir kez muhakkak baktığı Master of Puppets, 35 yılı devirdi. Trash Metal’in sağnak şekilde yağdığı 80’lerde janranın şekillenmesinde en büyük payı olan, belki de “trash metal” başlığı altında kabul edilen albümlerin en başarılısı diyebileceğimiz Master of Puppets, “all killer, no filler” yani “bu albümde boş şarkı yok” diyebileceğimiz türde bir albüm.

Ayrıca ABD Kongresi tarafından korumaya alınıp milli bir değer ve başarı olarak da kabul gören albüm, o sıralar 1986 yılında Ozzy Osbourne’un turnesinde ön grup olarak çalan Metallica’nın ileride yapacaklarının sadece bir ön gösterimiydi. Hakkında konuştukça duygulandığımız Metallica isimli grubun Battery performansı ve malum albümün kendisi hemen aşağıda.