bu hafta sonu klein phönix’te neler olacak?

bu hafta sonu klein phönix’te neler olacak?


epey iyi şeyler gibi


Şehirde iyi müzik dinlenecek mekanların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek duruma gelmişken, Klein Phönix’in elektronik müzik severlerin yüzüne bir gülücük konduracak programı hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta sonu ise mekanımız yine alev alev, vaziyet aldık bekliyoruz!

Hafta sonuna hızlı giriş, Cuma akşamından başlıyor. Bugüne kadar ADE, Paris’teki Rex, Stuttgart Rocker33 ve IPSE Berlin gibi sahnelerin tozunu attıran, Afrika kökenli Fransız DJ, prodüktör ve vokalist Luna Semara, İstanbul çıkarmasına hazırlanıyor. 90’ların başında Berlin’e taşınmasıyla tam anlamıyla müzikal hayatına adım atan Luna’nın Berlin deneyimi, henüz Berlin hala keşfedilmemiş gizli bir cevherken yapılan illegal partilerde, Tresor’un gizli odalarında geçmiş. Heavy bass’lar, etkileyici synth’ler ve pür techno’nun kalbinde üretime başlayan Luna Semara’nın müziği ve sahne şovu, dinleyenini dans ettirmeye and içmiş gibi. Stephan Bodzin’in Herzblut Recordings etiketinden çıkardığı “The Pink Room” ile 2015’te hayatımıza giren ve Marc Romboy, John Digweed, Christian Smith, Dave Seaman ve benzerleri tarafından takdir edilen Luna Semara’nın önünü inanılmaz açık gördük. Spotify’da en çok dinlendiği şehir İstanbul olan sevgili DJ hanımefendimizi kaçırmamanızı şiddetle önerir, şimdiden bolca eğlence dileriz.

Luna’yla Cuma gününü dans pistinde geçirdikten sonra Cumartesi saat 14.00 gibi kendimize gelir, günün diğer programına doğru yol alırız diye düşünüyoruz. Bu Cumartesi Klein Phönix’te Oliver Koletzki’nin iki sevgili öğrencisi peşpeşe sahne alıyor: Elfenberg ve Niko Schwind. Ünlü plak şirketi Stil vor Talent yolundan geçmiş bu iki ismi birlikte yakından tanıyalım.

Viktor Elfqvist ve Henrik Malmberg’in birleşiminden oluşan Elfenberg, 2017 yılında üretmeye başladı. Müzikal benzerlikleri ve amaçları paralel olan bu ikilinin elektronik müzik sahnesine tam anlamıyla adım atması ise, Koletzki’nin sevgili etiketi Stil vor Talent’la 2018 yılında tanışıp ilk uzunçalarları Continents’ı yayınlamalarıyla oldu. “Sabit bir ritmin ilkel ses manzaralarıyla birleşmesi” olarak tanımladıkları sound’larıyla kısa sürede kendilerine has bir dinleyici kitlesi edinen ikilinin, sound’ları hakkında ne dediklerini tam anlamasak da, duyduklarımızdan epey memnunuz, Elfenberg’e acilen düşmenizi öneriyoruz.

Alman DJ Niko Schwind ise Cumartesi dinleyeceğimiz bir başka isim. Karl Marx’ın doğum yeri olan Trier’de doğan ve hızlıca kendi “kapitali” olan müziği keşfeden Schwind’i durdurmak pek mümkün değil. 2001 yılında DJ’liğe başlayan Schwind, bugüne kadar sayısız kulüpte boy göstermiş, Berlin kulüplerini yalamış yutmuş bir isim. DJ’liğin yanı sıra müzik üretimine de oldukça erken yaşta başlayan Schwind’in Oliver Koletzki’nin radarına takılması aşırı doğal bir şekilde gerçekleşiyor ve 2009’dan bu yana Schwind’in üretimlerinin pek çoğu Stil vor Talent imzası taşıyor. Minimal techno setleriyle bugün hala kitleleri harekete geçiren Niko Schwind’in biz İstanbulluları da harekete geçirmesi an meselesi, şimdiden kemerleri bağlayabiliriz.

Klein Phönix için biletler Bugece.co ve Lifetickets.com.tr’de satışta.