egzotik ve deneysel müziğin hollanda şubesi: parallelle

egzotik ve deneysel müziğin hollanda şubesi: parallelle


17 eylül'e hazırlanalım


17 Eylül Pazar akşamı Klein Phönix’te Kadebostany öncesi çalıp bizleri ısıtmaktan elektrot kıvamına getirecek Parallelle’i tanıyalım istedik. Güney Fransa‘da caz ve soul müzikten etkilenerek büyüyen Hollanda kökenli iki kardeş, bir noktadan sonra aldıklarını verebilmenin ideal çözümünü DJ kabininde buluyor. Julien ve Thomas, her türlü sesi kendi tarzlarıyla müziğine entegre edebilen inovatif bir müzik anlayışına sahip. Her ikisi de multi-enstrümantalist ve elektronik müzik bestecisi olan ikili, hem canlı performanslarına hem de kayıtlarına dahil etmek için sürekli olarak yeni egzotik sesler arıyor. İkilinin ilk ve tek albümü “A Day At” deneysel müzik yaklaşımlarının dinlenebilir portresi. Kayak istasyonu, havaalanı, bakkal ve daha birçok farklı ortamda kaydedilmiş 200’den fazla ses ve melodiyi derledikleri albüm ikilinin imza işi olmuştu.

Şarkı üretimleri genellikle bir hikaye, bir an ya da bir duyguyla başlayıp bu duygular bir melodiye ya da bir ritme dönüşüyor. Paralel boyuttan DJ kabinine uzanan Hollandalı duo, caz ve klasik müzik esintili elektronik üretimleriyle dünyayı dolaşarak farklı kültür ve seslerle zenginleştirdikleri personalarını performanslarıyla bizlere aktarıyor. Klassified plak şirketini hayata geçirerek Amsterdam’a yerleşen kardeşler; Burning Man, Day Zero, Wonder Fruit ve Rituel Festival gibi mühim festivallerde seyirciyi ritmik bir yolculuğa çıkardı. Sıra yuvamız İstanbul’da.

Niş ve dinamik bir deneyim sunmaya hazırlanan Parallelle, Kadebostany eşliğiyle 17 Eylül Pazar akşamı Klein Phönix Park’ta. Biletler, şuradan alınabilir.