başrol michael b. jordan’ın yöneteceği yeni bir creed filmi yolda

başrol michael b. jordan’ın yöneteceği yeni bir creed filmi yolda


üçüncü film iyi kazandırmıştı


Michael B. Jordan’lı Creed, günümüz Rocky’si olmak için emin adımlarla ilerliyor. Sinema salonlarında hangi dönem olursa olsun dövüş filmleri çalışıyor ve görünüşe göre çalışmaya devam edecek. Çünkü Creed 4 geliyor.

 

Creed serisi, Rocky franchise’ını temel alan, Adonis Creed’in oğlunu anlatıyor. İlk iki film, biraz Sylvester Stallone gölgesinde geçmiş olsa da umut vaad ediyordu. Üçüncü filmde Rocky franchise’ından uzaklaşıldı ve daha ayakları yere basan bir film haline geldi. Hatta bu film, başrol Michael B. Jordan’ın yönettiği ilk filmdi. Bu yılın Mart ayında sinemalarda gösterime giren üçüncü bölüm, 58 milyon dolarlık ilk hafta sonu hasılatıyla gişede rekor kırdı ve boks serisi için rekor bir meblağa ulaştı. Serinin yapımcısı Irwin Winkler, Michael B. Jordan’ın yönetmenliğini üstleneceği dördüncü bir Creed filminin geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı.

 

Jordan ilk olarak 2015 yapımı Creed’de Adonis rolüyle karşımıza çıkmış, ardından 2018’de devam filmi ve 2023’te üçüncüsü çekilmişti. Sylvester Stallone ilk iki Creed filminde Rocky Balboa rolünü tekrarlamış ve eski rakibi Apollo Creed’in (Carl Weathers) oğlu Adonis’e akıl hocalığı yapmıştı. Creed 3, uzun soluklu serinin Stallone’suz ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

 

“Şu anda ‘Creed 4’ yapmayı planlıyoruz – çalışmalar devam ediyor – ve gerçekten iyi bir hikayemiz, gerçekten iyi bir olay örgümüz olduğunu düşünüyoruz” diyen Winkler, planların “herkes gibi grev nedeniyle” ertelendiğini ancak “muhtemelen bundan bir yıl sonra ön prodüksiyona geçeceğiz” diye ekledi.