ryan coogler ve michael b. jordan ikilisini kapan şirket warner bros. oldu

ryan coogler ve michael b. jordan ikilisini kapan şirket warner bros. oldu


telif savaşının galibi


Warner Bros., yönetmenin Ryan Coogler, yıldızının Michael B. Jordan olduğu projenin haklarını yoğun bir teklif savaşının ardından kazandı.

Warner Bros. Motion Picture Group’un Michael De Luca ve Pam Abdy, stüdyonun Coogler’ın orijinal bir senaryosuna dayanan, ismi belirsiz film için ikiliyle anlaşma sağladığını doğruladı. Hikayeyle ilgili detaylar gizli tutuluyor ancak film “orijinal türde bir film” olarak tanımlanmış.

Yeni film, Coogler ve Jordan’ın “Fruitvale Station” ile başlayan ve “Creed” ve “Black Panther” serileriyle devam eden beşinci işbirliklerini işaret ediyor. 

Geçen ay ikilinin sete döndüğü haberini paylaşmıştık. Hatta çevirdikleri filmin “vampirli” olacağı iddiaları bulunuyordu. 

Filmi Coogler yönetecek, bu onun 2022 yapımı “Black Panther: Wakanda Forever”dan bu yana kamera arkasına ilk geçişi anlamına geliyor. 

Hem Coogler hem de Jordan şu anda çok başarılı: Coogler’ın yönettiği dört filmi “Fruitvale Station,” “Creed,” “Black Panther” ve “Wakanda Forever,” hepsi Jordan’ı yıldız alarak veya içererek küresel gişede toplam 2.4 milyar dolardan fazla kazanç elde etti. Jordan ise yakın zamanda kamera arkasına geçerek “Creed III”ü yönetti, bu film serinin gişe rekorunu kırdı ve olumlu eleştiriler aldı. Coogler’ın Proximity Media’sı ilk filmi “Judas and the Black Messiah” için altı Akademi Ödülü adaylığı aldı; şirket o zamandan beri Onyx Collective ile genel anlaşma imzaladı ve geliştirme aşamasında birçok projesi bulunan, ayrıca Disney+ta yayınlanacak olan merakla beklenen Marvel dizisi “Ironheart”ın da arkasında bulunuyor. 

Bu sebeplerden dolayı ikilinin attığı her adım haber oluyor, projeyi satın almak için uğraş veriliyor. Anlaşılan o ki savaşın galibi büyük balık, Warner Bros.