community filmi “yavaştan” geliyor!

community filmi “yavaştan” geliyor!


dan harmon; herkes için community, diyor


Community‘nin showrunner’ı Dan Harmon, yazar ve oyuncu greviyle yapım ve çekim planları durduğu esnada hazır bir senaryo taslağına sahip olduklarını söylüyor. Dan Harmon, yazar grevinin, Community filminin kurtuluşu olduğunu söylüyor çünkü başlangıçta “tamamlanmamış” senaryo taslağını kullanarak çekime başlamak konusunda kararsızmış. 

 

Community hayranları, geçen yıl yapılan duyurudan sonra film uyarlamasının çalışmalarının devam ettiğine dair ilerleme güncellemelerini bekliyorlardı. Umutlar, oyuncuların ve yazarların grevleri nedeniyle sekteye uğradı ve ayrıca diziye ait ana kadro üyelerini bir araya getirmeyi zorlaştıran program çakışmaları da yaşandı. Dizi yaratıcısı ve yapımcısı Dan Harmon, Associated Press ile yaptığı bir röportajda, Community filmi için yapımda herhangi bir aksama olmadığını söyledi. Ayrıca, grevler nedeniyle yaşanan gecikmenin geriye dönük olarak bir şans olduğunu itiraf etti çünkü başlangıç senaryo taslağını kullanmaktan emin değildi.

 

“Teorik olarak hazır olan bir senaryo taslağımız vardı,” dedi Harmon. “Yaratıcı açıdan tam olarak içime sinmemişti, bu yüzden çekimlere başlama planımız hakkında paniklemeye başladım.” İlk niyetin senaryoyu Haziran 2023’e kadar düzeltmek ve yaz aylarında çekimlere başlamak olduğunu belirtti, ancak grev bu planları sekteye uğrattı.

 

Herkes İçin Yapılan Bir Community Filmi

 

Harmon, Community filmi için güncellenmiş konseptin, aynı anda hem franchise’dan haberi olmayanlar hem de sadık hayranlar için olacağını söylüyor:

 

“Filmin doğru hikayesine ve doğru formatına ulaştık ve harika olacak. Gerçekten gurur duyulacak bir şey olacak. Bu sefer herkesin; yeni ve eski hayranların sadece filmi izleyip diziye yeniden başlamak istemeleri hedefinden tamamen tersine tasarlandı.” Filmde TV dizisinin derin mevzularına ne kadar girilecek veya franchise’ın plot’unu ne kadar değiştirecek göreceğiz. 

 

Community, 2009’dan 2014’e kadar beş sezon boyunca yayınlandı ve 9 Mayıs 2014’te NBC, dizinin iptal edildiğini duyurmuştu. Film, hasreti bir nebze olsun durduracak gibi.