darren aronofsky’den elon musk filmi geliyormuş…

darren aronofsky’den elon musk filmi geliyormuş…


kara haber tez yayıldı


Beş sene öncesine kadar herkesin deli deha, uzay kolonimizin kaptanı, gerçek hayat Tony Stark’ı olarak gördüğü ve günden güne ne kadar tuhaf, rahatsız edici biri olduğunu ispatlayan Elon Musk için A24, Darren Aronofsky’ye bir biyografi filmi çektiriyor. İnanılmaz…

 

Walter Isaacson‘ın Eylül ayında yayınlanan biyografisi, senaryonun temelini oluşturacak. Isaacson’un “Steve Jobs” kitabı daha önce 2015 yılında Universal tarafından filme uyarlanmış ve Apple CEO’su rolünde Michael Fassbender yer almıştı. Variety’ye konuşan kaynaklar Isaacson’un kitabını satın almak için hem stüdyolar hem de film yapımcıları arasında büyük bir rekabet yaşandığını ve sonuçta A24’un ihaleyi kazandığını belirttiler. 

 

Son olarak Brendan Fraser’ın başrolde olduğu geçen yılın Oscar adayı The Whale’i yöneten Aronofsky, genellikle psikolojik öğeler içeren gerçeküstü film yapım tarzıyla tanınıyor. Aronofsky’nin geçmiş filmleri arasında “Requiem for a Dream” (2000), “Black Swan” (2010) ve “Mother!” (2017) yer alıyor. 

 

Elon Musk, ilk olarak 2002 yılında bir uzay aracı üretim şirketi olan SpaceX’i kurduğunda öne çıktı. Aynı zamanda Tesla’nın ilk yatırımcılarından biriydi. Twitter’ı devraldığından bu yana şunlarla uğraşıyor: 

 

  • Şirketin çok sayıda kadın çalışanını işten çıkarmak, 
  • Doğrulama için kullanıcılardan ücret almak,
  • Tweet’lere karakter sınırı eklemek,
  • Karakter sınırını kaldırıp DM limiti getirmek,
  • Sitenin ismini ve logosunu değiştirmek,
  • Wikipedia’yı, adını “dickipedia” yaparsa satın almayı istemek,

Böylesine ilginç ve zaman ayrılması gereken bir hayatı usta yönetmen Darren Aronofsky neden kabul etti bilemiyoruz.