jason bourne bilmecesinin arka plan hikayesi

jason bourne bilmecesinin arka plan hikayesi


herkes ayrı telden çalıyor


Dün girdiğimiz haberi hızlıca özetleyelim. Jason Bourne serisinin beşinci filmi yapım aşamasında. Yönetmen olarak “All Quiet On The Western Front” filminin yönetmeni Edward Berger ile görüşmeler yapılıyor. Kendisi film için oldukça heyecanlı. Universal, film serisini devam ettirmek istiyor ve Matt Damon‘ı başrolde görmeyi umuyor. 

 

Ancak arka plan hikayesi pandemi zamanlarına veya daha da öncesine dayanıyor ve çok farklı. Deadline’ın raporuna göre; bu versiyon, Damon’ı ikna edecek bir senaryo oluşturmayı uman Universal tarafından motive ediliyor. Fakat Matt Damon zaten uzun süredir Frank Marshall ile kendi “Bourne” projelerini üretmeye çalışıyorlar.

 

Bir yandan da Scott Z. Burns tarafından yazılmış bir senaryo mevcut, The Bourne Ultimatum’ın yazarı olan Burns, Matt Damon ile kafa kafaya verdi ama işin içinden çıkamamışlar.  

 

Üçlü yıllar boyunca fikirler üzerinde tekrar tekrar düşündü. Hayal ettikleri bir versiyon, Damon’ın karakteri son kez oynaması ve daha genç bir aktöre (Tom Hardy önerilen aktördü, ancak senaryolarını tamamen sağlamlaştırmak istedikleri için ona ulaşıp ulaşmadıkları belirsizdi) karakteri devrettiği bir film olacaktı.

 

Başlangıçta, Damon ve Marshall sessiz kalmıştı çünkü yeni, daha genç bir yönetmen istiyorlardı. Paul Greengrass’ı seviyorlardı, ancak ilerlemek ve arkadaşlarını incitmemek istiyorlardı. 

 

Bu nedenle, şu anda Universal’ın yaptığı şeyin Damon’ın üzerinde çalıştığı şeyden ayrı olup olmadığı belirsiz. Belki de yeni bir Bourne filmi yapma çabasıyla alakalıdır. Ancak gerçek şu ki, daha fazla Bourne için niyetleri uzun süredir pişiriliyordu.

 

Son birkaç yıldaki Damon röportajlarını okursanız, Damon’ın her zaman Bourne’u önemli bir gelir kaynağı ve geri plan olarak gördüğünü anlarsınız. Ekipte her zaman Bourne için daha tatmin edici bir son vermek gibi bir dürtü vardı. 

 

Damon ve Greengrass’ın yer aldığı dördüncü film olan “Jason Bourne” genellikle iyi karşılandı, ancak evrensel olarak sevilen bir film değildi. Film, Rotten Tomatoes’ta %54 çürük puan aldı (serinin en düşük puanı) ve sadece 162,4 milyon dolar hasılat elde etti, bu da serinin tarihinde üçüncü en yüksek hasılat oldu.

 

Neyse ki, dünkü hikayenin arka planı ve bağlamı bir vakumda mevcut değil. Umarız Berger’ın geliştirdiği şey, herkesin niyetleri ve ilerideki fikirleriyle uyumlu olur.