jessica chastain ve peter sarsgaard’lı michel franco filmi memory’den ilk fragman geldi

jessica chastain ve peter sarsgaard’lı michel franco filmi memory’den ilk fragman geldi


meksikalı yönetmen kendi yolunu buldu


New Order“, “Chronic” ve “Sundown” gibi övgü almış dramaların ardından, Meksikalı yönetmen Michel Franco giderek daha fazla uluslararası sulara oynuyor. Tim Roth gibi dünya çapında tanınan isimlerle çalışan yönetmenin son filmi “Memory“, Akademi Ödüllü Jessica Chastain ve 2023 Venedik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Volpi Kupası’nı kazanan Peter Sarsgaard‘ın başrollerini paylaşmasıyla Hollywood’un kapısını nihayet fazlasıyla çaldı.

 

Franco’nun yazıp yönettiği heyecan verici yeni filmi, Saul’un (Sarsgaard) Sylvia’yı (Chastain) lise buluşmalarından eve kadar takip etmesiyle çarpışan bir geçmiş, bugün ve geleceğe odaklanıyor. Filmin bundan sonrası gizli tutuluyor ama iki insanın birbirleriyle yeniden başlamayı öğrenmelerini konu aldığı söyleniyor. “Memory” prömiyerini Venedik’te yaptı ve Toronto, AFI, Londra, San Sebastián, Savannah ve Morelia film festivallerinde de gösterildi. Bu da filmin geniş bir kitleye hitap ettiğini gösteriyor.

 

Filmde Jessica Chastain ve Peter Sarsgaard’ın yanı sıra Merritt Wever, Brooke Timber, Elsie Fisher, Jessica Harper ve Josh Charles rol alıyor,

 

Filmin resmi tanıtım metni şöyle:

 

Sylvia basit ve düzenli bir hayat süren bir sosyal hizmet görevlisidir. Saul onu lise buluşmasından eve kadar takip edince ortaya çıkan gerçek her ikisini de derinden etkileyecek ve geçmişin kapısını aralayacaktır.

 

“Memory” 22 Aralık 2024’te Amerika çapında gösterime girecek. Bizdeki gösterimi belli değil. İlk fragmanı aşağıda izleyebilirsiniz.