jessica chastain ve al pacino, shakespeare uyarlamasında yeniden birlikte

jessica chastain ve al pacino, shakespeare uyarlamasında yeniden birlikte


lear, rex


Jessica Chastain ve Al Pacino, kariyerlerinin dönüm noktası sayılabilecek bir buluşmayla, yönetmen Bernard Rose‘un yeni uzun metraj Shakespeare uyarlaması “Lear, Rex“te yan yana rol alacaklar.

 

Rose’un yazıp yöneteceği filmde Pacino başroldeki karakteri, Chastain ise Kral Lear’ın üç kızından en büyüğü olan Goneril’i canlandıracak. 

 

Pacino ve Chastain en son, Oscar Wilde’ın trajedisi “Salomé“nin sahneden beyaz perdeye uyarlamasında birlikte yer almışlardı. 

 

Filmin konusu şöyle özetleniyor; yaşlanmakta olan bir kral, gelecekteki çekişmeleri önlemek için topraklarını üç kızı arasında paylaştırır. Ancak daha sonra kızlarından birini reddeder. 

 

Chastain’in kendi hayatını anlattığı herhangi bir röportajı dinlediğinizde, her zaman iki önemli figürden bahsedildiğini görürsünüz: Julliard’daki eğitimini burs fonuyla karşılayan Robin Williams ve onda çok erken bir dönemde bir şeyler gören Pacino.

 

“Avustralya’daydım ve menajerimden, ‘Al Pacino’nun ‘Salomé’ filminin başrolü için seçmelere çağrılıyorsunuz’ diye bir telefon aldım. ‘Bu nasıl oldu’ diye düşündüm çünkü çok iyi seçmeler geçirmiyordum ve ‘Seni istedi’ dediler,” diye hatırlıyor Chastain 2017’de Daily Beast’e verdiği bir röportajda.

 

“Hayatımın en güzel anlarından biriydi; kariyerimi tamamen değiştirdi” diye devam etti. “Seçmelere katılırken, seyircilerin ‘Vay canına… Ne görüyorum ben?’ dediğini duyabiliyordum. Pacino’nun yaptığım şeyi sevdiğini hissedebiliyordum, bu da kendime olan güvenimi daha da artırdı.”

 

Chastain üç kez Oscar’a aday gösterildi ve “The Eyes of Tammy Faye” (2021) ile kazandı. Pacino ise dokuz kez Oscar’a aday gösterildi ve sadece bir kez 1993’te “Scent Of A Woman” ile kazandı.