anne hathaway gelecek sene vizyona girecek projelerinden bahsetti

anne hathaway gelecek sene vizyona girecek projelerinden bahsetti


yüklü borcu var sanıyoruz


Anne Hathaway, Happy Sad Confused podcast‘inin son bölümünde Thomasin McKenzie‘yle başrollerini paylaştığı yeni psikodraması “Eileen” hakkında konuşurken, 2024’te vizyona girmesi muhtemel üç ana projesinden de bahsetti.

 

Mother’s Instinct

Projeler hakkında nispeten temkinli davransa da, zaten bildiklerimize bazı güncellemeler yaptı, o halde bir göz atalım. İlk olarak, Belçika filmi “Duelles“in yeniden çevrimi olan “Mother’s Instinct“te Oscar ödüllü aktris Jessica Chastain ile birlikte rol alacak. Film, Chastain’in yer aldığı “Lawless” gibi filmleri çekmesiyle tanınan başarılı Fransız görüntü yönetmeni Benoît Delhomme‘un ilk yönetmenlik denemesi. Neon‘un 2024’te vizyona sokacağı film, 1960’larda yaşamış iki ev kadınının bir trajedinin ardından hızla bozulan dostluğunu konu alan psikolojik bir gerilim.

 

Hathaway’in tek söylediği, “toplumun size söylemesi gerekenin dışında bir kimliğiniz olmadığında neler olabileceğine dair bir film” olduğu.

 

Mother Mary

Ardından, bayıldığımız A Ghost Story‘nin yönetmeni David Lowery‘nin filmi “Mother Mary”den bahsetti. Film, kurgusal bir müzisyen (Hathaway) ve onun ikonik bir moda tasarımcısıyla (Michaela Coel) ilişkisini anlatan müzikal bir drama ve epik bir pop melodramı olarak tanımlanıyor. 

 

Hathaway ne kadar az bilirseniz o kadar iyidir diyor ama Lowery’yi mutlaka izlemeniz gereken bir auteur olarak övüyor.

 

“Film yönetmeniyle tartışmanın benim işim olduğunu düşünmüyorum; onu sorgulamak benim yolum değil… benim işim onunla ilişki kurmak, onu eleştirmek değil… David bir auteur ve bence bu tam anlamıyla bir deneyim olacak. Evet, bu bir David Lowery filmi. O nasıl isterse öyle olur.” dedi. Film dandik mi acaba? 

 

The Idea Of You

Son olarak, Hathaway “The Idea Of You” adlı yeni Michael Showalter drama komedisi hakkında konuşurken daha az çekingen davrandı. Filmi temelde; “Anne Hathaway Coachella’da rastgele dünyanın en büyük erkek grubu yıldızıyla tanışır ve onunla bir aşk yaşamaya başlar” filmi olarak adlandırabilirsiniz.

 

“The Idea Of You”, kocası onu genç bir kadın için terk eden 40 yaşında boşanmış bir anne olan Sophie’yi (Hathaway) takip ediyor. Eski kocası 15 yaşındaki kızıyla birlikte Coachella gezisini iptal edince, Sophie onun yerine geçerek kalabalığa ve çöl sıcağına göğüs gerer. Ancak festivalde, gezegendeki en büyük erkek grubu olan August Moon’un solisti 24 yaşındaki Hayes Campbell ile tanışır. Sophie ve Campbell arasında kıvılcımlar uçuşur, ancak aralarındaki yaş farkının yanı sıra büyük bir sorun vardır: Sophie’nin kızı bu pop yıldızını idol olarak görmektedir.

 

“The Eyes Of Tammy Faye” filminin yönetmeni Michael Showalter‘ın yönettiği filmde Sophie, Harry Styles’a benzeyen hayali erkek grubu şarkıcısını canlandıran 29 yaşındaki Nicholas Galitzine ile başrolü paylaşıyor. Galitzine rol aldığı dönemde pek tanınmıyordu ama bu yıl “Red, White, and Royal Blue” (2023) ve komedi filmi “Bottom” (2023) ile dikkatleri üzerine çekti. Proje bir Amazon Prime Video filmi ve 2024 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Anne Hathaway’in merakla beklenen üç filmi ve şansımız yaver giderse hepsini önümüzdeki yıl izleyeceğiz. Röportajın tamamı aşağıda.