kült mockumentary spinal tap, 40 sene sonra paul mccartney ve elton john’la dönüyor

kült mockumentary spinal tap, 40 sene sonra paul mccartney ve elton john’la dönüyor


ilk filmi tekrar izleyelim bu bahaneyle


Metal müzikal “Spinal Tap”, Paul McCartney ve Elton John’la 40 sene sonra dönüyor! Sevilen mock-rock-doc’un yönetmeni, orijinal kadronun çoğu ve birkaç yeni büyük isimle birlikte gelecek yıl devam filminin çekimlerine başlanacağını doğruladı. 

 

1984 yapımı “This Is Spinal Tap“, listelere geri dönmek için mücadele eden “kurgusal” bir metal grubunun; inişleri ve çıkışları, altın albümleri, az bilet satılan konserleri, hayran kitleleri ve her şeyi gerçek kılan özel sahne arkası anları da dahil olmak üzere rockstar evrenine ışık tutuyordu. The Office gibi mockumentary olarak çekilen film, zamanla kendi niş kitlesini edinerek kültleşmişti. 

 

Paul McCartney ve Elton John’un, çekimleri önümüzdeki yılın başlarında başlayacak olan kült mockumentary This Is Spinal Tap’in devam filminde rol alacakları açıklandı. Hem 1984 yapımı orijinal filmin hem de devam filminin yönetmeni Rob Reiner, komedyen Richard Herring ile RHLSTP (Richard Herring’s Leicester Square Theatre Podcast) programında konuştu. Reiner, Herring’in This Is Spinal Tap’e olan hayranlığını dile getirmesinin ardından, devam filmi için “herkesin geri döndüğünü” ve çekimlerin Şubat sonunda başlayacağını söyledi.

 

Spinal Tap’in devam filminin çekileceğine dair haberler Mayıs 2022’de, proje Cannes film festivalinde uluslararası pazarda satışa sunulduğunda ortaya çıkmıştı. Reiner o zaman şöyle demişti: 

 

“Neredeyse gün geçmiyor ki biri çıkıp da ‘neden bir tane daha yapmıyorsunuz’ demesin. Uzun yıllar boyunca, ‘Hayır’ dedik. Ta ki bunu nasıl yapacağımıza dair doğru fikri bulana kadar. Sadece yapmak için yapmak istemedik. İlkini onurlandırmak ve hikayeyi biraz daha ileri götürmek için yapacağız.”

 

Orijinal filmin Michael McKean, Harry Shearer ve Christopher Guest‘ten oluşan ana kadrosu geri dönecek olsa da, kriket sopasıyla ünlü menajer Ian Faith’i canlandıran Tony Hendra 2021’de vefat etti. Film, Faith’in ölümünün ardından, Fatih’in eşine grubun son bir konser vermesini gerektiren bir sözleşmenin miras kalmasına odaklanacak. 

 

Yönetmen Reiner’ın, Martin Scorsese’nin 1976’da çektiği müzik belgeseli The Last Waltz‘tan esinlendiği film yapımcısı Marty DiBergi karakteriyle geri dönmesi bekleniyor.

 

Reiner ayrıca, ilk filmin yayınlanmasıyla aldığı kötü tepkilerden bahsetti:

 

“Dallas, Teksas’ta bir sinemada ön gösterimini yaptık ve insanlar neye baktıklarını bilmiyorlardı. Daha sonra yanıma geldiler ve ‘Anlamıyorum, neden kimsenin adını bile duymadığı ve bu kadar kötü olan bir grup hakkında film yaparsınız ki? Neden böyle bir şey yaptınız? Neden Beatles ya da Rolling Stones hakkında bir film yapmıyorsun? ‘Bu bir hiciv’ derdim ve açıklamaya çalışırdım. Ama yıllar geçtikçe insanlar bunu anladı ve sevmeye başladı.”