matt damon ikna edilirse jason bourne serisi devam edecek

matt damon ikna edilirse jason bourne serisi devam edecek


all quiet yönetmeni işin içindeyse olur


Universal, Matt Damon’lı Jason Bourne serisini bir şekilde devam ettirmek istiyor. Serinin son filmi 2016’da gelmişti ve fena sayılmazdı. Bu yüzden Universal Jason Bourne serisini yeni bir yönetmenle yeniden hayata döndürmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor.

 

Deadline’ın haberine göre Oscar’lı “All Quiet On The Western Front” filminin yönetmeni Edward Berger beşinci “Jason Bourne” filmini yönetmek üzere görevlendirildi. Ancak projeye henüz Matt Damon ya da bir yazar da dahil olmak üzere başka hiçbir yaratıcı ya da oyuncu dahil edilmedi. Berger ve belki de bir yazarın Damon’ı başrol oynamaya ikna edecek bir sunum yapabilecekleri umuluyor. 

 

Görünüşe bakılırsa Berger projeyi yönetecek ve gelişimini denetleyecek, dolayısıyla senaryo için kimi işe alacakları konusunda etkili olabilir ve muhtemelen ilerlemek için bazı güçlü fikirleri vardır. Projenin “erken geliştirme” aşamasında olduğu söyleniyor.

 

Buna karşın Matt Damon Jason Bourne sonrası kariyerini hayli iyi yönetti. Oyuncu, oldukça seçici ve bir projede Matt Damon varsa en azından vasat üstüdür diyebiliyoruz. İyi bir hikaye yazılmadıkça oyuncu seriye dönmeyi düşünmüyor. 

 

Serinin beşinci filmi olan 2016 yapımı “Jason Bourne”, Greengrass ve Damon’ın 2009’da planladıkları “Jason Bourne 4” filminden ayrılmalarının ardından yine Paul Greengrass tarafından yönetildi. O dönemde Universal, başrollerinde Tony Gilroy ve Jeremy Renner’ın yer aldığı “The Bourne Legacy “ye yöneldi, ancak bu film tutmayınca Damon ve Greengrass’a seriyi tamamlamak için bir fırsat daha doğdu.

 

Film dünya çapında 415.5 milyon dolar kazanarak iyi bir iş çıkardı ama Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da sadece 162.4 milyon dolar hasılat elde ederek serinin tarihindeki en yüksek üçüncü hasılatı elde edebildi. Belli ki Universal hala daha fazlası için iştahlı ve seriyi diriltileceğini düşünüyor.