minority report yazarından yeni dedektif dizisi

minority report yazarından yeni dedektif dizisi


yazarıyla öne çıkan yapımlar...


Narrative storytelling, öykü anlatımının ustalarından yazar/yönetmen Scott Frank‘i duymuşsunuzdur. Minority Report, Get Shorty filmlerini de yazan Frank, Out of Sight ve Logan’ı yazarak iki kez Oscar‘a aday gösterilmişti. Netflix, bu adamın film fikirlerini diziye çevirmekle kendisine geldiğinde hayatı değişti. Bir sezonluk western dizi Godless, benzer projelerinin ayak sesleriydi. Daha sonra Frank; The Queen’s Gambit’i yazdı, yönetti ve yarattı. Televizyonda kalmaya devam eden Frank’in bir sonraki projesi AMC ve AMC+ için “Monsieur Spade“.

 

Bugün AMC, AMC+ ve Acorn TV, Frank’in merakla beklenen suç draması Monsieur Spade’in 14 Ocak Pazar günü prömiyer yapacağını duyurdu. Altın Küre, SAG ve BAFTA Ödüllü Clive Owen’ı sert mizaçlı özel dedektif Sam Spade’i canlandırdığı ve yürütücü yapımcılığını üstlendiği altı bölümlük drama, Emmy Ödüllü Scott Frank ve Tom Fontana ikilisi tarafından yaratıldı, yazıldı ve yürütücü yapımcılığı üstlenildi. 

 

Dizi ayrıca Emmy, Altın Küre ve SAG Ödülü sahibi Alfre Woodard ve Dean Winters’ın; sırasıyla Virginia Dell ve Peder Matthew karakterlerini canlandırmak üzere konuk oyuncu olarak diziye katıldıklarını duyurdu. Daha önce açıklanan oyuncu kadrosunda Teresa rolünde Cara Bossom, Polis Şefi Patrice Michaud rolünde Denis Ménochet, Marguerite Devereaux rolünde Louise Bourgoin, Gabrielle rolünde Chiara Mastroiann yer alıyor. Evet, tüm bu Fransız isimler bir ipucu olmalı: dizinin tamamı, dizinin geçtiği Fransa’da çekildi.

 

Sinopsisi ise şöyle bir şey:

Efsanevi Dedektif Sam Spade Güney Fransa’da emekliliğinin tadını çıkarmaktadır. San Francisco’daki özel dedektiflik günlerinin aksine, Spade’in Bozouls’daki hayatı huzurlu ve sessizdir. Ancak eski düşmanının geri döneceği söylentisi her şeyi değiştirecektir. Yerel manastırda altı sevilen rahibe vahşice öldürülmüştür. Kasaba yas tutarken, sırlar ortaya çıkar ve yeni ipuçlarına ulaşılır. Spade, cinayetlerin bir şekilde büyük güçlere sahip olduğuna inanılan gizemli bir çocukla bağlantılı olduğunu öğrenir.

 

Güvendiğimiz kalemlerden çıkan diziyi merakla bekliyoruz. Avrupa’da geçen dönem dizilerine zaman zaman hepimizin ihtiyacı oluyor.