olivia rodrigo, “guts” albümünün yazım sürecini anlattı

olivia rodrigo, “guts” albümünün yazım sürecini anlattı


kendi zamanının yıldızı


Olivia Rodrigo, son albümü GUTS hakkında Variety’e konuştu. GUTS’ın yazması gereken en önemli albüm olduğunu düşünüyor.  

 

Olivia Rodrigo’nun “The Hunger Games” için yazdığı yeni şarkısında 20 yaşındaki şarkıcı-söz yazarı, “Buradayım, oradayım, her yerdeyim, ama şimdi beni yakalayamazsın” diye haykırıyor. “Can’t Catch Me Now“,  kısa bir süre önce kendisine Hollywood Music in Media ödülünü kazandırırken, son uzun metrajlı albümü “GUTS”, “Ballad of a Homeschooled Girl” ile en iyi rock şarkısı kategorisi de dahil olmak üzere altı Grammy Ödülü için aday.

 

Rodrigo ve yardımcı yazarı ve yapımcısı Dan Nigro, GUTS’ı Rodrigo’nun Grammy ödüllü 2021 tarihli ilk albümü Sour’ın devamı olarak derledi. Rodrigo, bu albümle beraber kendi kuşağının dertlerini anlatan bir sanatçı olarak önem kazandı. “Sour”, özellikle acı verici bir ayrılıktan sonra kendini bulma mücadelesine değiniyordu. İlk albümün başarısından sonra ikinci albümün yazım süreci baskıdan dolayı çok daha kasvetliymiş. İkili, streaming rakamları ve Grammy adaylıklarının da kanıtladığı gibi ikinci albümü de sağlam kotardı. 

 

GUTS’ı yazarken ne gibi dersler aldınız?

 

Bu deneyim özgüvenimi ve sabrımı sınadı. İlhamın gelmesini beklemek yerine zanaatınıza odaklanmanız açısından bana şarkı yazarlığı hakkında bazı önemli dersler verdi. Bana yazmaya en elverişli zihniyeti öğretti: Asla piyanonun başına oturup herkesin beğeneceği bir şey yazmaya çalışamazsınız; bu her zaman gerçekten kötü bir şarkıyla sonuçlanır. Bana duymak istediğim şarkıları yazmayı öğretti.

 

Bugünlerde her gün bir şarkı yazmaya çalışıyorum. Yazarken kendimi kendim gibi hissediyorum. Bunu yapmazsam depresyona giriyorum. İster kişisel hayatımda ister dünyayı algılayışımda olsun, neler olup bittiğini işlemek için şarkı yazıyorum.

 

Son zamanlarda etkilendiğiniz bir hikaye anlatımı var mı?

 

Sofia Coppola’nın “Priscilla” filmini izledim ve aklımdan çıkmıyor. Bence o inanılmaz bir hikâye anlatıcısı.

 

Hayatta başıma ne zaman tuhaf ya da utanç verici bir şey gelse, “Ben sadece anılarım için hikaye topluyorum” derim. Ben sadece daha sonra konuşup yazabileceğim eğlenceli anılar biriktirmek için buradayım.

 

Dinleyicilerin müziğinizden ne almasını umuyorsunuz?

 

Dürüst şarkı yazarlığı. Hayatım boyunca buna yöneldim. Hissettiklerinizi işlemenize yardımcı olan veya bu büyük duyguları hissettiğinizde sizi rahatlatan müzik. Başka birinin de bunları yaşadığını bilmek güzel. Kendinizi daha az yalnız hissetmenizi sağlıyor.

 

Olivia Rodrigo, kendi neslinin dilini güzel yakaladı ve sadece TikTok şarkıları üretmiyor. Önemli ya da önemsiz, bir derdi var ve bunu şarkılarına işliyor.