rami malek ve russell crowe içeren gelecek sezonun ödüllük filmi

rami malek ve russell crowe içeren gelecek sezonun ödüllük filmi


naziler ve psikiyatristler hakkında


Variety‘nin haberine göre Russell Crowe, Rami Malek ve Michael Shannon yakında gösterime girecek olan tarihi drama “Nuremberg“de rol alacaklar. Malek, savaş sonrası Lüksemburg’da, yakalanan Nazilerle savaş suçlarından yargılanmaya uygun olup olmadıklarını anlamak için görüşmekle görevlendirilen Amerikalı bir psikiyatristi canlandıracak. Shannon ise, Nuremberg duruşmalarında baş savcı olan Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert H. Jackson‘ı canlandıracak. Jack El-Hai’nin “The Nazi And The Psychiatrist” adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini James Vanderbilt üstleniyor. “Nuremberg” Bluestone Entertainment ve Walden Media’nın ortak yapımı ve Széchenyi Fund da filmi finanse ediyor.

 

“Nuremberg”, kamera arkasından çok senaryo yazarlığıyla tanınan Vanderbilt için önemli bir ikinci yönetmenlik denemesi. Vanderbilt’in Hollywood’daki ilk büyük başarısı David Fincher için yazdığı “Zodiac” oldu. O zamandan bu yana Andrew Garfield’lı iki “The Amazing Spider-Man” filminde, Adam Sandler’ın “Murder Mystery” filmlerinde ve Radio Silence ekibi için en son “Scream” devam filmlerinde yazarlık yaptı. 

 

James Vanderbilt’in ilk yönetmenlik denemesi ise Letterboxd’da 3.2 gibi ortalama bir puan alan 2015 yapımı Mary Mapes’in “Truth And Duty” kitabından uyarladığı “Truth“.

 

Vanderbilt yaptığı basın açıklamasında “Böylesine muazzam yetenekli bir oyuncu grubuyla çalışmak benim için büyük bir onur” dedi. 

 

Vanderbilt filmin çekimlerine önümüzdeki Şubat ayında Macaristan’da başlıyor ve film için sağlam bir ekip oluşturdu. Her ikisi de Oscar adayı olan Dariusz Wolski ve Eve Stewart sırasıyla görüntü yönetmeni ve yapım tasarımcısı olacaklar. Bu arada, Emmy ödüllü John Papsidera filmin oyuncu yönetmeni.  Filmin yapımcılığını Filmsquad ile birlikte Richard Saperstein, William Sherak, Vanderbilt, Brad Fischer, Istvan Major ve Paul Neinstein üstleniyor.

 

Crowe, Malek ve Shannon’ın başrollerini paylaştığı Nuremberg’in vizyona yaklaştıkça ses getirmesini bekliyoruz. Belki de film gelecek yıl ödül sezonunda gösterime girer?