robert eggers, bill skarsgård’ın nosferatu performansı hakkında konuştu

robert eggers, bill skarsgård’ın nosferatu performansı hakkında konuştu


iyice abarttı, diyor.


Bill Skarsgård, mizacından mıdır bilinmez, sık sık fantastik kötü adamların rolüne giriyor. Daha önce “It” palyaçosuna ve “John Wick” süper kötü adamına dönüştü, ancak yönetmene göre oyuncu “Nosferatu” filminde vampir olarak yeni katmanlarına ulaşıyor. 

 

Robert Eggers, Empire dergisine Skarsgård’ın kan emici rolünde tanınmaz olduğunu söyledi.

 

“Bill o kadar dönüştü ki, korkarım hak ettiği krediyi alamayabilir. Kendinden önce gelen Nosferatu vampirlerini onurlandırmak istediğini hissetti. Her şey ince detaylarda saklı. Ama sanırım asıl önemli olan şey, o daha çok bir halk vampiri.”

 

The Witch” ve “The Lighthouse” yönetmeni devam etti, “Bence o, ölü bir Transilvanya soylusuna benziyor ve daha önce hiç gerçek bir ölü Transilvanya soylusunun nasıl göründüğünü görmemiştik.”

 

Nosferatu’da ayrıca Lily-Rose Depp, Count Orlok tarafından büyüleyici bir şekilde baştan çıkarılan Ellen Hutter’ı canlandırıyor. Nicholas Hoult ise karısını kurtarmak için mücadele eden Thomas Hutter’ı oynuyor.

 

Eggers şöyle dedi: “Daha önceki Nosferatu ile kıyaslarsak bu, daha çok Ellen’ın hikayesi. Lily-Rose kesinlikle olağanüstü. Genel olarak film ise korkutucu ve gotik diyebilirim.”

 

“Bence uzun zamandır gerçekten korkutucu, old school gotik bir film yapılmadı. Çoğu seyirci bunun böyle olduğunu düşünecek.”

 

Eggers, te 2016’dan beri “Nosferatu” üzerinde çalışıyor. Eski oyuncusu Anya Taylor-Joy başlangıçta Ellen Hutter rolüne seçilmişti. Taylor-Joy, program çakışmaları nedeniyle projeden ayrıldı. Willem Dafoe, başrolde yer almaya devam ediyor. 

 

Focus Features’ın yeni filmi “Nosferatu” 2024 yılında sinemalarda gösterime girecek.