willlem dafoe ve anna diop’lu psikolojik gerilim filmi: the man in my basement

willlem dafoe ve anna diop’lu psikolojik gerilim filmi: the man in my basement


bodruma da gittik beraber


Anna Diop, Nadia Latif’in yönettiği “The Man in My Basement” filminde Corey Hawkins ve Willem Dafoe ile birlikte rol almak üzere anlaştı.

 

Walter Mosley’nin çok satan psikolojik gerilim romanından uyarlanan filmde Diop, 2017 yapımı “24: Legacy” dizisindeki rol arkadaşı Hawkins‘le yeniden bir araya geliyor. Hawkins filmde, Afro-Amerikan mahallesi Sag Harbor’da yaşayan, “işsiz, şanssız ve atalarından kalma evine haciz gelmenin eşiğinde olan” Charles Blakey rolünde. Dizinin özeti şöyle: “Charles Blakey ile tanıştığında ve onun bodrumundan çıkardığı şeylerle tanıştığında, aile geçmişinin her zaman aradığı şey olabileceğini fark eder.”

 

“Gizemli beyaz işadamı Anniston Bennet (Dafoe) kapıyı çalarak tuhaf ve kazançlı bir teklifte bulunur; tozlu bodrum katını kiraya verecek ve borçlarını tamamen temizleyecek kadar para alacaktır” diye anlatıyor resmi sinopsis. “Charles teklifi kabul ettiğinde, kendisini ailesinin hayaletleriyle yüzleşeceği korkunç bir yola sürüklenmiş bulur ve adamları, yarışın merkezinde, travmalarının kaynağında ve tüm kötülüklerin kökeninde yer alan korkunç bir bulmacanın içine hapseder.”

 

Diop, Afro-Amerikan tarihinin, özellikle de Afro-Amerikan kadınların tarihinin anlatılması konusunda tutkulu olan yerel bir akademisyen ve antika uzmanı olan Narciss Gully‘yi canlandıracak. 

 

Proje, Diop’un Jeymes Samuel’in Ekim ayında Londra Film Festivali’nde prömiyeri yapılan ve geçtiğimiz ay vizyona giren “The Book of Clarence” filmindeki başrolünün ardından geliyor. Ayrıca Nikyatu Jusu’nun 2022’de Sundance’te büyük jüri ödülünü kazanan “Nanny”sinin başrol oyuncusu olarak da övgü topladı. 

 

Yönetmen Nadia Latif’in tecrübeli bir yönetmen olduğunu söyleyemeyiz, kendisi için de bir tanınma fırsatı yaratacak filmin henüz bir vizyon tarihi bulunmuyor.