son yılların en başarılı savaş filmi uyarlamasının yönetmeninden yeni uyarlama

son yılların en başarılı savaş filmi uyarlamasının yönetmeninden yeni uyarlama


ve yeni focus features filmleri


Anti militarizmin dramatik filmi All Quiet on the Western Front’un yönetmeni Edward Berger, yeni filmi “Conclave” ile Focus Features film yapım şirketine geri dönüyor. Conclave, Katolik Kilisesi için Papa’ları seçen papalık konklavını konu alan bir uyarlama. Kaderin cilvesi; Berger, Hollywood’daki ilk işi için daha sonra Focus Features adını alacak olan şirkette staj yapmıştı; Focus Features şimdi Conclave’in ABD dağıtım haklarını satın aldı.

 

“27 yıl önce, daha sonra Focus adını alacak olan şirkette stajyer olarak ilk işimi buldum. Oradan ayrıldığımdan ve film yapmak için uzun bir yola girdiğimden beri geri dönmek istiyordum. Şimdi, Focus Features Yönetim Kurulu Başkanı Peter Kujawski ve onun inanılmaz derecede özverili ekibiyle çalışmak, her zaman özlediğim bir eve gelmişim gibi hissettiriyor.”

 

İsviçreli yönetmen, “All Quiet on the Western Front” ile En İyi Uluslararası Film ödülünü kazanmadan önce IndieWire’a verdiği bir röportajda Conclave’in ipuçlarını vermişti.

 

Conclave, Vatikan’da Kardinal Lawrence önderliğinde yeni bir Papa’nın terfi ettirilmesine yönelik gizli süreci konu alıyor. Resmi sinopsise göre, hırslar, bölünmeler ve skandallar kaynamaya başladıkça ve Vatikan’daki siyasi entrikalar yoğunlaştıkça Lawrence, ayrılan Papa’nın onlardan yeni bir Papa seçilmeden önce ortaya çıkarması gereken bir sır sakladığını fark eder.

 

Ralph Fiennes, Stanley Tucci, John Lithgow, Carlos Diehz, Lucian Msamati, Brían F. O’Byrne, Merab Ninidze, Sergio Castellitto ve Isabella Rossellini de filmde rol alacak. Berger, Robert Harris’in aynı adlı çok satan romanından uyarlanan ve Peter Straughan tarafından yazılan senaryoyu yönetecek.

 

Focus Features Yönetim Kurulu Başkanı Peter Kujawski şunları söyledi: “Edward Berger, Makyavelist iktidar salonlarında iyi meleklerimizin başına neler geldiğini göstererek hepimizin yüreğini hoplatan şeytani derecede yetenekli bir film yapımcısı.”

 

Focus Features’ın programı;

– Alexander Payne’in büyük beğeni toplayan “The Holdovers“ı

– Ethan Coen’in yakında gösterime girecek “Drive-Away Dolls“u

– Zelda Williams’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve Diablo Cody tarafından yazılan “Lisa Frankenstein” 

– Sam Taylor-Johnson’ın Amy Winehouse biyografisi “Back to Black

– Robert Eggers’ın merakla beklenen filmi “Nosferatu