taika waititi’nin star wars’u insanları kızdıracak

taika waititi’nin star wars’u insanları kızdıracak


star wars hayranları alışkındır


What We Do in the Shadows, Thor: Love and Thunder ve JoJo Rabbit gibi hit filmlerin arkasındaki, kendine has tarzıyla bazı kesimlerce sevilip, bazı kesimlere göre saygısız yönetmen Taika Waititi, hikaye anlatıcılığını ikonik Star Wars serisine taşımaya hazırlanıyor. Projeyle ilgili ayrıntılar henüz gizli tutulurken, Waititi hayranlarını nelerin beklediğini anlatmaktan kendini alamadı. “Next Goal Wins” galasının kırmızı halısında Variety’ye yaptığı açıklamada, popüler seriye yapacağı eklemenin hayranlarına bildikleri ve sevdikleri Star Wars’u gösterip göstermeyeceği sorulduğunda, “Bu… dramatik bir duraklama… bir Taika Waititi filmi olacak” dedi.

 

İnsanları kızdıracak,” diye ekledi. 

 

Yönetmen bu aralar, bir FIFA maçını 31-0 kaybeden Amerikan Samoa takımının gerçek hikayesine odaklanan son filminin gazında. Waititi filme 2022 yapımı Thor filmlerini tamamladıktan sonra gelerek kendi mirasına ve kültürüne odaklanan bir şey yapmak istediğini söylemişti.

 

Waititi, “Bu filmin güzelliği Asya-Pasifik Adalıları” dedi. “Eve dönmeye ihtiyacım vardı. Çok uzun süredir Avrupalılarla birlikteydim ve Pasifik’e geri dönüp bizimle ilgili bir hikaye anlatmaya ihtiyacım vardı. Spor yönünden çok, aile olarak yarattığınız takımla ilgili.”

 

Galaya filmin oyuncuları Michael Fassbender, Will Arnett, Rhys Darby, Kaimana ve Oscar Kightley‘in yanı sıra filmin ilham kaynağı olan Jaiyah Saelua da katıldı.

 

Star Wars franchise’ına gelirsek, J. J. Abrams’ın Star Wars: The Rise of Skywalker filminden beri hayranlar için seri tepetaklak gidiyor. Disney, Lucasfilm’den uzay savaşlarını aldıktan sonra onlarca Star Wars içeriği üretti ve seri eski kalitesinden uzaklaştı. Umarız Waititi, Andor gibi nadir güzelliklerden birine imza atar.