the godfather yönetmeni devamlı üreten akranlarını övüyor

the godfather yönetmeni devamlı üreten akranlarını övüyor


nasip olur mu...


Francis Ford Coppola, Napoleon izlenimlerini paylaştı. The Godfather reis, Ridley Scott‘ı bir auteur olarak övme konusunda kendini tutamıyor. İki yaşlı sinema aşığı, tabii ki birbirlerinin iş ahlakını övüyor. Coppola, Scott’ın seksenli yaşlarındaki iş ahlakını alkışlamak ve Napoleon’u izlemek için duyduğu heyecanı dile getirmek için Instagram’a girdi.

 

“Ridley Scott’tan ilk kez ‘The Duellists’ filmiyle haberdar oldum. Çok etkilendim ve akranım olduğunu fark ederek, en hafif tabirle olağanüstü olan çalışmalarını takip etmeye başladım. Birbiri ardına, farklı tarzlar, temalar – hepsi hırslı ve asla durmayan, ‘Blade Runner’, ‘Thelma & Louise’, ‘Alien’ ve ‘Black Hawk Down’ gibi kesinlikle harika filmler. Olağanüstü çalışmaları nedeniyle kendisine şövalye unvanı verildiğinin farkındayım, ancak böylesine üstün kaliteli bir ürün için kendisine Dükalık verilmelidir.”

 

Coppola şöyle devam etti: “‘Blade Runner’ında sonsuza dek yaşayacak olan kendi ‘One From the Heart’ filmimin neon setlerinin pazarlıkla satışını ayarlayan birkaç telefon görüşmesi dışında onunla hiç tanışamadım. Sir Ridley aslında benden birkaç yaş büyük ama ‘Son Düello’ ve yakında çekilecek olan ‘Gladyatör’ gibi filmlerle inanılmaz üretkenliğini sürdürüyor. “

 

Coppola sözlerini şöyle tamamladı: “Giuseppe Verdi gibi seksenli yaşlarında en iyi eserleriyle herkesi hayrete düşüren nadir sanatçılar olmuştur ama Ridley’e şapka çıkartmalıyız.

 

Apocalypse Now yönetmeni bir başka sosyal medya paylaşımında bir diğer akranı Martin Scorsese‘yi uzun zamandır arkadaşı olarak nitelendirip yeni filmi Killers of the Flower Moon için tebrik etmişti. 

 

Coppola Scorsese için “O harika bir insan ve dünyanın yaşayan en büyük film yapımcısı” diye yazdı. “Yeni filmi her düzeyde başarılı.”

 

Coppola’nın kendi filmografisine gelince, kısa süre önce Adam Driver, Talia Shire, Shia LaBeouf ve Dustin Hoffman ile birlikte kendi finanse ettiği Megalopolis’in yapımını tamamladı. Dedeler yeni nesile taş çıkaracak eserler üretmeye devam ediyor.