the office’teki creed’in inanılmaz müzik kariyeri

the office’teki creed’in inanılmaz müzik kariyeri


azim dolu hikaye


The Office’in Amerikan versiyonunda, ofisin tekinsiz ve yaşlı çalışanı Creed’i hatırladınız mı? Halloween partisine üstü başı gerçek kanlı gelmek gibi tuhaf sahnelere sahipti. Onu canlandıran oyuncu, 1960’larda psychedelic bir pop müzik grubunda çalıyormuş. Creed Bratton isimli oyuncu, The Office kariyeri öncesinde, Grass Roots adlı müzik grubunun bir üyesiydi. 

 

Grup o yıllarda, iki kez Top 10’e giren hite imza attı. Bunlar, “Midnight Confessions” ve “Let’s Live For Today” adlı şarkıları. Creed, 1965’ten 1969’a kadar grubun bir parçasıydı. Gruptan ayrılması ise kendi isteğiyle olmuyor. Grup, Fillmore West sahnesinde çalarken, gitarıyla rezalet bir performans sergilediği için Creed’den müzik grubunu terk etmesini rica ediyorlar. Sebebi ise daha sonra ortaya çıkıyor.

 

Creed sahneye çıkmadan önce LSD içiyor. Grubun diğer üyeleri oyuncunun uyuşturucu etkisinde olduğunu anlar anlamaz sahneden indiriyorlar. Creed, kendi anlattığına göre gitarını çalarken ellerinin parladığını görmeye başlıyor. Ardından gitar çalmak yerine akordiyon çaldığını hayal ediyor. 

 

Bratton, 1969’da Grass Roots’tan ayrıldıktan sonra oyunculuğa odaklandı ve menajerlerinin müzik kariyerine devam etmesindeki isteksizliğiyle hayal kırıklığına uğradı. Geçen süreçte ufak roller alan oyuncu, 2005’e geldiğimizde The Office’e dahil olup dokuz sezon karakterini canlandırdı. The Office yayındayken üç ve 2013’te sona ermesinden bu yana iki albüm yayınlayarak solo kariyerine ivme kazandırdı. Bir yandan müzik kariyerine devam etti. 

 

The Office başladığında, Bratton’ın hiç repliği yokmuş; sadece bir masada oturmak ve dolu bir ofis illüzyonu yaratmaya yardımcı olmak için oradaymış.

 

“Bu yüzden karakteri ben yazdım. Arka planda kamera karşısına geçtikten sonra bir hafta boyunca küçük notlar yazdım. Bilgisayarım çalışmadığı halde, sahne esnasında aşağıda notlar alıyordum. Karakterimin korkunç biri olması ve onun ofiste önemsenmemesi, asla iş yapmak istememesi fikrine bayıldılar. Kendi yazdığım sahneleri daha sonrasında çekmiş oldum.”